Green Key – miljömärkt logi och konferens

Vill er logi- eller konferensanläggning bidra till ett mer hållbart samhälle? Green Key är en ledande internationell miljömärkning som i dag finns i över 40 länder och som stöds av World Tourism Organization och United Nations Environment Programme, UNEP. 

Green Key är en prisvärd miljömärkning och ett enkelt verktyg som hjälper er att spara driftskostnader och visa ert miljöengagemang för gäster. Här i Sverige drivs märkningen av oss på Håll Sverige Rent, vilket betyder att ni alltid kan vända er till oss för stöd och inspiration i ert miljöarbete.

Här kan du se alla Green Key-märkta anläggningar i Sverige.
Läs vad några av anläggningarna tycker om Green Key.

Hur fungerar det?

En logi- eller konferensanläggning med Green Key arbetar aktivt med att minimera sin miljöpåverkan genom att uppfylla ett antal kriterier inom exempelvis miljöledning, gästinformation, vatten, avfall, kemikalieförbrukning och livsmedel. Det handlar bland annat om avfallssortering, att minimera energi- och vattenförbrukning, att välja miljömärkta rengöringsmedel och att använda närproducerade och ekologiskt odlade råvaror. 

Sedan 2013 finns även ett samarbete med kvalitetsmärkningen SSQ Awards, som baserar sin miljökartläggning på samma kriterier som Green Key. 

Vill du veta mer?

Kontakta Henrik Alsén på henrik@hsr.se eller 070-794 77 73.

 

Vi är med!

Idag finns över 100 Green Key-märkta hotell, vandrarhem, konferensanläggningar, campingplatser och fjällstationer i Sverige.

Ansök om Green Key

Vill du veta mer om hur du gör för att miljömärka en logi- eller konferensanläggning?

Kontakt