Frågor och svar om Återvinningsförsäkringen

Kostar hämtning av avfall något?
Från 2016 gäller följande:
- Gratis hämtning av skrot på minst 1000 kg
- Gratis hämtning av farligt avfall om du lämnar 1000 kg skrot, annars kostar det 800 kr ex.moms
- Hämtning av plast och däck erbjuds mot en avgift på 2000 kr ex.moms

Kontakta ditt lokala försäkringsbolag för ytterligare information rörande villkoren för återvinningsförsäkringen.

Vad går försäkringslösningen ut på?
Återvinningsförsäkringen går ut på att Länsförsäkringar och Håll Sverige Rent i ett gemensamt projekt vill rensa lantbruken på farligt avfall, skrot och plast – med syfte att skapa en renare landsbygd. De lantbruk som har Länsförsäkringars Återvinningsförsäkring får på ett enkelt sätt avfallet hämtat ute på gården.

Vem kan få en hämtning?
För att få en hämtning måste du ha Länsförsäkringars Återvinningsförsäkring. Den ingår i grundskyddet i Försäkring för Lantbruk, Försäkring för Skogsfastighet och Försäkring Hästverksamhet.

Hur går det till?
Ring till oss på telefon 020-75 76 00 och berätta vad det är du vill få hämtat. Det är viktigt att informationen är så detaljerad som möjligt för att kunna göra en bra hämtning. Vi kommer och hämtar ditt skrot, farligt avfall, plast och däck under vissa fastlagda perioder. Stena Recycling kontaktar dig för hämtning.

När kan jag få en hämtning?
Du har rätt till en hämtning per år. När på året du kan göra din beställning beror på var du bor. Här kan du se vilka tider som gäller för beställning och hämtning.

Vad kan jag lämna?
Du kan lämna farligt avfall, skrot, plast och däck. Även läkemedel från hushåll kan hämtas. För fullständiga villkor, se ditt lokala länsbolags webbplats.

Praktisk information om beställning och hämtning

Här får du svar på vad som gäller vid beställning och hämtning.

Kontakt