Håll Sverige Rents Grön Flagg

– för hållbara förskolor och skolor


Håll Sverige Rent tror att handlingskraft och framtidstro hos nästa generation krävs för att kunna anta de stora utmaningar vi står inför.

Därför erbjuder vi verktyget och certifieringen Grön Flagg som ger ett aktivt och långsiktigt arbete med hållbar utveckling i skola och förskola. Verktyget har ett lösningsinriktat fokus där barn och unga blir delaktiga i ett positivt förändringsarbete.

Verktyget är kostnadsfritt och ni får stöd och hjälp av oss på Håll Sverige Rent under tiden. Idag är över 2600 skolor och förskolor anslutna i Sverige. Gå med ni också »

Håll Sverige Rents Grön Flagg är den svenska delen av Eco-Schools som drivs av Foundation for Environmental Education (FEE). I Sverige har Grön Flagg funnits sedan 1996. Idag deltar närmare 60 länder i hela världen i Eco-Schools och fler länder tillkommer varje år. Nätverket omfattar miljontals pedagoger, barn och ungdomar. 

Vill du veta mer om Grön Flagg?

I vår "Miniguide till Grön Flagg" får du en snabb överblick av hur Grön Flagg-verktyget fungerar. För dig som vill veta ännu mer finns vår utförliga "Guide till Grön Flagg".

Du kan även läsa vår Grön Flagg-broschyr där vi berättar mer om varför din skola eller förskola ska gå med i Grön Flagg-nätverket.

Kontakta oss gärna!

Telefon: 08-505 263 00
Mejl: gronflagg@hsr.se

Följ oss gärna på vår Facebook-sida Håll Sverige Rent i skola & förskola - för en hållbar utveckling!

Logga in på Grön Flagg-sidorna

Redan med i Grön Flagg-nätverket? Logga då in här, där du kan arbeta med din handlingsplan och rapportera ditt arbete på ett enkelt sätt.

Gå med i Grön Flagg

Anmäl din skola eller förskola till Grön Flagg - 2 600 skolor och förskolor är redan med.

Utbildningar och seminarier

Håll Sverige Rent arrangerar seminarier där vi berättar om de nyheter och förbättringar som vi har genomfört i verktyget Grön Flagg under de sista året.

Prenumerera på nyhetsbrev om Grön Flagg

Kontakt