Nätverket som kämpar för ett renare hav

Plastskräpet i haven är ett av vår tids största miljöproblem. Nu tar vi upp kampen på allvar! Håll Sverige Rent har tillsammans med Apoteket, BillerudKorsnäs, Lidl Sverige, Orkla Foods Sverige, Systembolaget, Konsumentföreningen Stockholm och Borealis skapat nätverket Håll Havet Rent. Tillsammans ska vi sprida kunskap, skapa lösningar, förebygga och motverka nedskräpning av plast i haven.

Under 2018 lägger Håll Sverige Rent stor kraft på att uppmärksamma det allvarliga läget för världshaven, och för att få till stånd en minskning av plastskräpet i dem. Det vanligaste skräpet längs stränderna är plast av olika slag. Det handlar till stor del om skräp som vanliga konsumenter inte har tagit reda på – plastpåsar, läsk- och vattenflaskor, godispapper och så vidare. Precis som med många andra miljöproblem är det här något som vi människor själva har orsakat, och därmed har vi också all möjlighet att förändra och förbättra situationen.

Nätverket Håll Havet Rent vänder sig till organisationer och företag som vill vara med och skapa ett långsiktigt engagemang för rena hav och minskad nedskräpning. Träffar med seminarier, workshops och kunskapsutbyte medlemmar emellan är bärande delar i upplägget där målsättningen är att motivera och inspirera till gemensamma projekt. 

 

Vill ni vara med i nätverket?

Kontakta Johanna Ragnartz, tel: 076-941 01 89, johanna.ragnartz@hsr.se

 

Vi är med i nätverket

Tillsammans ska vi sprida kunskap, skapa lösningar, förebygga och motverka nedskräpning av plast i haven.

Håll Havet Rent-galan

Tack alla som kom till Håll Havet Rent-galan den 23 april! Kvällen var fullspäckad med inspirerande talare med fokus på vad som kan göras för att stoppa det farliga kretsloppet.

Kontakt