Håll Havet Rent – nätverket som kämpar för renare hav

Plastskräpet i haven är ett av vår tids största miljöproblem. Nu tar vi upp kampen på allvar! Håll Sverige Rent har tillsammans med våra samarbetspartners Apoteket, BillerudKorsnäs, Lidl Sverige, Orkla Foods Sverige, Systembolaget och Konsumentföreningen Stockholm skapat nätverket Håll Havet Rent. Tillsammans ska vi sprida kunskap, skapa lösningar, förebygga och motverka nedskräpning av plast i haven.

Under 2017 lägger Håll Sverige Rent stor kraft på att uppmärksamma det allvarliga läget för världshaven, och för att få till stånd en minskning av plastskräpet i dem. Det vanligaste skräpet längs stränderna är plast av olika slag. Det handlar till stor del om skräp som vanliga konsumenter inte har tagit reda på – plastpåsar, läsk- och vattenflaskor, godispapper och så vidare. Precis som med många andra miljöproblem är det här något som vi människor själva har orsakat, och därmed har vi också all möjlighet att förändra och förbättra situationen.

Nätverket Håll Havet Rent vänder sig till organisationer och företag som vill vara med och skapa ett långsiktigt engagemang för rena hav och minskad nedskräpning. Träffar med seminarier, workshoppar och kunskapsutbyte medlemmar emellan är bärande delar i upplägget, och en målsättning är att motivera och inspirera till gemensamma projekt. 

Håll Havet Rent vänder sig till aktörer som i sin verksamhet aktivt kan arbeta för att motverka det farliga kretsloppet. På nätverksträffarna kommer medlemmarna också att få ta del av ny kunskap från forskarvärlden och inspireras av konstruktiva och kreativa initiativ från vår omvärld.

Medlemmar i nätverket Håll Havet Rent:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt