Missa inte Håll Sverige Rent-dagen den 15 september!

När är det nog?
När är det tillräckligt med fimpar, kaffemuggar, snuspåsar, plastlock till kaffemuggar, sugrör, plastpåsar, snabbmatsförpackningar, plastflaskor för att vi ska börja agera? Om vi tycker att nu är det nog, då är problemet ganska enkelt att åtgärda. Det börjar ju hos oss själva. Vi kunde bestämma oss för att inte skräpa ner. Nästa gång vi ser ett glasspapper på marken eller ett plastlock till en kaffemugg intill gatubrunnen, gör vi vad vi önskar att alla andra gjorde: plockar upp det.

Om dagen
Håll Sverige Rent är Sveriges ambassadör för World Cleanup day och arrangerar Håll Sverige Rent-dagen för att nationellt uppmärksamma problemet nedskräpning. Dagen, som kommer att vara årligen återkommande, ska engagera svenskar i nedskräpningsproblematiken och lösningen; genom att vi tillsammans plockar och pratar skräp.

Kommuner, privatpersoner och partners välkomnas att deltaga under dagen. Vi erbjuder vi också en enkel möjlighet för rapportering av skräpplockning genom en skräpregistreringsapp för vuxna och en spelapp för barn.

Tillsammans har vi kraften att börja ändra på beteendet. Låt oss därför göra 15 september till Håll Sverige Rent-dagen. En dag då vi varje år påminner varandra om att göra något åt nedskräpningen av vårt land. Förändringen måste börja någonstans. Varför inte den 15 september?
Låt oss hålla Sverige rent.

I slutet av juni kommer mer information att finnas under denna sida med instruktioner om hur anmälan går till. Välkomna att titta in här då och bidra till dagen!

För frågor, kontakta Lisa Possne Frisell: lisa.possne@hsr.se

 

Kontakt