Anmäl kommunen till Vi Håller Rent 2017

Varje vår anordnar Håll Sverige Rent Sveriges största aktion mot nedskräpning. I kampanjen uppmuntrar vi människor i alla åldrar att ge sig ut och plocka skräp. Vi Håller Rent-kampanjen är ett bra verktyg för kommuner som vill engagera sina invånare för att skapa en trevligare och renare kommun. Att plocka skräp är ett konkret sätt att påverka sin närmiljö till det bättre och skapa en stolthet över platsen man bor på.

Vad innebär det att anmäla kommunen?

Alla anmälda kommuner hjälper oss genom att ta emot och distribuera vårt kostnadsfria material till alla deltagare i kommunen, exempelvis genom att ha utlämning av material i kommunhuset. Vi rekommenderar också att kommunen hjälper deltagarna att bli av med skräpet, exempelvis genom att ha extraöppet på Återvinningscentraler.

Här hittar du mer information och vanliga frågor och svar. Till Håll Sverige Rents frågeforum »

Här kan du se vilka kommuner som är anmälda i år »

Här kan du se vilka 274 kommuner som var anmälda 2016 »

Vid övriga frågor är du välkommen att kontakta oss på vhr2017@hsr.se

 

Anmäl kommunen här


Kontaktperson vid leverans

En anmäld kommun distribuerar våra säckar, påsar och skräpspel till anmälda deltagare i kommunen. Leveransen kommer vecka 15 i Götaland, vecka 16 i Svealand och vecka 19 i Norrland. Kommuner i södra Norrland kan även välja Svealands leveransvecka genom att klicka i rutan nedan. Mer om att distribuera material »

Till denna e-postadress skickar vi ett mejl med uppgifter om hur du kan spåra leveransen av material. Var därför noga med vilken adress du anger.
Information till deltagare på kommunens webbplats

Vi hänvisar till kommunens webbplats för information om vad som gäller för deltagare i just er kommun. Om det ännu inte finns information publicerad, ange er startsida och mejla oss när ni uppdaterat informationen. Förslag på hur ni kan skriva om kampanjen »

Kommunanpassad logotyp

Ni har möjlighet att använda en anpassad kampanjlogotyp i kommunikationen kring Vi Håller Rent. För att få en logotyp mejlad till dig klickar du i rutan nedan. Genom att beställa en logotyp godkänner du också villkoren kring användandet av logotypen.

Vad händer i kommunen?

Anordnar ni egna aktiviteter i kommunen, som exempelvis en fototävling eller korvgrillning på torget för skräpplockare? Eller finns det någon annan i kommunen som ordnar en aktivitet som allmänheten är inbjuden till, kanske en segelklubb som plockar skräp på stranden?

Tipsa gärna om det genom att klicka i rutan nedan och beskriv vad som händer i er kommun under Vi Håller Rent.

Kontakt