Rädda kusten från skräp!

Många tusen ton skräp slängs i våra hav och på våra stränder varje år. Det är en sorglig syn. Dessutom är det livsfarligt för fåglar, fiskar och sälar. Därför anordnar vi Kusträddarna varje år, för att tillsammans manifestera mot den marina nedskräpningen.

Anmäl dig till Kusträddarna

2057

Vi är med!

Nu är anmälan öppen för Kusträddarna 10 maj 2014! 

Här kan du se alla anmälda hittills. Du är väl med?

 

 

Kusträddarna

Vad är Kusträddarna?

Kusträddarna manifesterar mot nedskräpningen genom att plocka skräp och dokumentera det. Kusträddarna är en del av Clean Europe Day den 10 maj.

Läs mer

Våra vänner

Vi är mycket glada över våra vänner och deras engagemang i Kusträddarna! Två av dem är Anna-Karin S. Öjerskog och Renata Chlumska, som deltar i Kusträddardagen i Göteborg.

Våra vänner

Hjälp oss att sprida Kusträddarna!

Vi behöver din hjälp för att bli ännu fler! Lägg upp en banner på din blogg, sätt upp en affisch eller sprid budskapet i sociala medier med hashtaggen #kusträddarna.

Till kampanjmaterialet

Vi är Kusträddare!

Kolla in vilka som anmält sig till vårens stora manifestation mot den marina nedskräpningen! Du är väl med på listan?

Vi är Kusträddare!

Här är vi!

Från Strömstad i norra Bohuslän till Simrishamn på Österlen - kolla in var Håll Sverige Rent anordnar aktiviteter under Kusträddardagen lördagen 10 maj!

Här är vi!

Fakta om marint skräp

Visste du att stormfåglar från Nordsjöområdet i snitt har 40 plastbitar i magen? Och att 90% av den plasten kommer från konsumenter? Eller att musslan du äter kan innehålla mikroskräp?

Läs mer

Fråga experterna

Varför är det mest plast i havet? Hur påverkas djur av marin nedskräpning? Och vem är det som skräpar ner? Ställ din fråga om marin nedskräpning till våra experter!

Ställ en fråga

Skräpet i bilder

Hur ser det ut på din strand? Ta en bild, lägg upp den på Instagram och tagga med #kusträddarna så visar vi tillsammans hur det ser ut längs Sveriges kuster!

Kusträddarna i bilder

Håll Sverige Rents alla skräpplockaraktiviteter

Kusträddarna är en del av Håll Sverige Rents Skräpplockardagar - Sveriges största manifestation mot nedskräpningen.

Håll Sverige Rents skräpplockardagar

Kontakt