Tillval

Här finns information om de tillval som är tillgängliga att lägga till i paketen för Miljömärkt Event. 

Gör en skräpmätning!

Miljömärkt Event lanserar nu den nya skräpmätningsmetoden Stråkanalys. Genom detta verktyg har du chans att minska nedskräpningen på ditt event!

Skräpmätningen genomförs med syfte att identifiera hur nedskräpningen på eventet ser ut och varför den uppstår. Genom denna metod kan arrangörer lättare hitta de förklaringar och orsaker som ligger bakom nedskräpningen för att därefter vidta rätt åtgärder i ett förebyggande arbete. Verktyget har tidigare använts med stor framgång av flera kommuner i Sverige för att minska nedskräpning både i stad och natur.
Verktyget ingår endast i det stora paketet men finns som tillval även till det lilla paketet.

Föreläsning

I samband med Miljömärkt Event erbjuds arrangörer att välja till en föreläsning kring hållbarhet vid event. Hur och varför ska man tänka miljösmart? Föreläsningen riktar sig främst till eventarrangörer och dess medarbetare men kan även fungera som utbildningsmaterial för studenter eller anställda vid kommun, -destinationsbolag eller -evenemangsarenor. Föreläsningen syftar till att ge de fördjupande kunskaper som behövs för att förstå hur man aktivt kan arbeta med de hållbarhetsutmaningar evenemangsbranschen står inför idag. Här kombineras teori med konkreta tips, praktiska övningar, diskussion och reflektion som tillsammans med verktygen från Miljömärkt Event kan leda till bättre förutsättningar för att systematiskt planera och genomföra ett event.

Föreläsningen är uppdelad i tre delar: 1. Ett hållbart samhälle – där vi diskuterar vad hållbarhetsbegreppet egentligen innebär och varför vi bör tänka och agera hållbart. 2. Nedskräpningens konsekvenser – där vi fokuserar på just nedskräpning och varför det ur ett hållbarhetsperspektiv är viktigt att motverka. 3. Hållbarhet vid evenemang – där vi djupdyker i hållbarhetplanering för event. Föreläsningen beräknas ta ungefär tre timmar.

Kontakt