Projektassistent till området Rent Hav

Håll Sverige Rent driver flera projekt som syftar till att minska problemet med nedskräpning av våra hav och vattendrag. Området är expansivt och vi söker därför en ny medarbetare till området Rent Hav. 

Förutom att arbeta i projekten ska du också ha förmåga att upptäcka kommunikativa möjligheter inom projekten och lyfta intressanta aktiviteter och nyheter i sociala media. Du samarbetar i dessa frågor med den interna kommunikationsavdelningen.

Tjänsten innehåller administrativt arbete som att skriva ansökningar och att besvara externa och interna förfrågningar. Inom tjänsten kommer du även arbeta med praktiskt och administrativt genomförande av strandmätningar. Vi vill också att du känner dig bekväm med att föreläsa och hålla seminarier både på svenska och engelska inom ämnet marin nedskräpning.

En del av arbetstiden bör allokeras till att omvärldsbevaka området "plast i haven”. Många projekt pågår runtom i världen och vi behöver fånga upp, bevaka och granska dessa underlag.

Vi söker dig som har miljövetarbakgrund på högskolenivå. En marinbiologisk inriktning räknas som merit.  Du bör också ha kompetens inom kommunikation då det är en central del i stiftelsens verksamhet.

Håll Sverige Rent har för närvarande 22 anställda. Vi är en liten organisation och personen vi söker måste vara beredd på att hjälpa till med lite av varje. Flexibel och självgående är en förutsättning.

Håll Sverige Rents kontor ligger i Liljeholmen, Stockholm. Tjänsten kan innebära resor både inom Sverige och internationellt. Tjänsten är på heltid och tillträde sker snarast. Vi intervjuar kandidater löpande.

Sök tjänsten via mejl till Eva Blidberg, områdesansvarig för Rent Hav. Henne når du på eva.blidberg@hsr.se. Det går även bra att kontakta Eva om du har frågor om tjänsten.

Kontakt