584511
var med 2015! Här ser du vilka »

Välkommen till Skräpplockardagarna i skola och förskola

Vad kul att du vill vara med i vår nationella aktion mot nedskräpning! Förra våren deltog över 756 000 skräpplockare, i år vill vi bli ännu fler!

Det kostar ingenting att delta i Håll Sverige Rents Skräpplockardagar i skola och förskola, och om din kommun är med i kampanjen kan ni även få våra sopsäckar, soppåsar och engångstatueringar gratis. Kolla vad som gäller i er kommun och kom ihåg att det är viktigt att anmäla sig i god tid för att vara säker på att få material.

Så varför ska man plocka skräp?

Vi tror att den som plockat skräp undviker att skräpa ned i fortsättningen. Vi tror också att det är lättare att ta till sig globala miljöproblem om vi själva är med och påverkar vår närmiljö. Under Håll Sverige Rents Skräpplockardagar är barn och ungdomar med i ett positivt förändringsarbete och gör skillnad själva.

Dessutom är Skräpplockardagarna ett ypperligt tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som till exempel nedskräpning, återvinning, konsumtion och allemansrätten. Årets nyhet är Mumin skräpmemory med en lärarhandledning som bland annat innehåller sagan om ”Karin och skräpet i havet”.

Till vårt pedagogiska material »
Till anmälningsformuläret »

Så gör ni

Kolla in våra tips på hur du enkelt ordnar en skräpplockaraktivitet i skola och förskola.

Kontakt