Tidigare insamlingar

Kust till kust till fots med Angeliqa

Med start den 18e augusti vandrar Angeliqa 564 kilometer längs med St. Olavsleden som är världens nordligaste pilgrimsled. Från svenska Selånger till målet vid Nidarosdomen i norska Trondheim. Kust till kust genom två länder. Hjälp henne att bevara vår vackra fjällvärld och låt oss tillsammans påminna varandra om att inte lämna annat än fotsteg i naturen och inte ta annat än bilder. Tillsammans gör vi världen lite bättre!  

​Varje steg på leden räknas och varje krona till insamlingen räknas!

Hjälp Angeliqa att hålla fjällvärlden levande >>

Läs mer om pilgrimsvandringen>>

 

Låt Östersjön Leva

För att belysa de allvarliga problemen med Östersjön och hela Sveriges kustlinje, har Melker Kayaks startat välgörenhetsprojektet Låt Östersjön Leva, till förmån för Världsnaturfonden WWF och Håll Sverige Rent. Allmänheten inbjuds till att gemensamt paddla och städa hela Sveriges kustlinje, i en stafett från Svinesundsbron till Haparanda.

Stafetten startade vid Svinesundsbron söndagen den 17e April 2016 och pågår tills dess att stafettpinnen vandrat runt hela Sveriges kustlinje – med målsättningen att under året nå Torneälvens utlopp, strax söder om Haparanda. Alla är välkomna att delta genom att paddla en sträcka längs vägen! 

Mer om Låt Östersjön Leva och hur du kan bidra »

Paddla för Dalälven

Under juli kommer Sam Andersson att paddla 34 mil av Dalälven för att påvisa problemet med skräp i våra sötvattendrag. Han vill visa att vi, genom att hjälpas åt, kan städa upp efter oss och hoppas ge andra en tankeställare genom att själv plocka så mycket skräp som möjligt under sträckan. Hjälp till du också genom att plocka #ettskräpomdagen eller donera pengar till Sams insamling på Charity Storm. 

Donera pengar till Sams insamling på Charity Storm »

Läs mer om Paddla för Dalälven »

Dalälven Swim

Dalälvssimmaren Mats Goldberg kommer som första person någonsin att simma längs med hela Dalälven. Från Hällsjön norr om Idre ner till Furuviksparken utanför Gävle. Totalt innebär detta en simtur på drygt 500km i närmre 15 gradigt vatten.

Huvudsyftet med projektet Dalälven Swim är att öka medvetenheten kring miljöfrågor som nedskräpning och klimatkompensering. Detta sker genomen insamling till Håll Sverige Rent. Samtidigt är förhoppningen att kunna skapa ett aktivt samarbete mellan privata företag, organisationer och det ideella föreningslivet längs hela Dalälven. Simningen beräknas pågå under juli 2016. 

Donera pengar till Mats insamling på Charity Storm »

Läs mer om Dalälven Swim »

Östersjösimmet

Sommaren 2015 genomförde Simon Börjeson och Rasmus Regnstrand Östersjösimmet - ett swimrun från Sverige till Finland för att uppmärksamma marin nedskräpning. Totalt blev det 230 km löpning och 70 km simning, plus förstås en hel del skräpplockning längs vägen. 34 000 kronor samlades in till Håll Sverige Rent och Östersjöfonden. 

Mer om Östersjösimmet »

 

 

Fakta om skräp i havet

Vill du veta mer om varför vårt arbete mot skräpet i havet är viktigt? Kolla in vår fakta om marin nedskräpning!

Starta en egen insamling

Vill du utmana dig själv och samtidigt samla in pengar till en god sak? Då kan du starta en insamling via Charity Storm!

Kontakt