Gör eleverna till Unga Reportrar!

Undersökningar visar att ungdomar känner hopplöshet inför de globala utmaningar vi står inför idag. Samtidigt känner många unga ett stort engagemang, men de vet inte hur de ska bidra. Trots att det är deras framtid det handlar om, är det sällan deras röster varken hörs eller efterfrågas. Med programmet Unga Reportrar – för ett hållbart samhälle vill vi på Håll Sverige Rent ändra på det.

Det här vill vi med Unga Reportrar

Vi vill inspirera ungdomar till att undersöka lokala hållbarhetsfrågor, titta på både på problem och lösningar, söka fakta, vara källkritiska, intervjua, ställa folk mot väggen och sedan sprida budskapet i form av en artikel, ett fotografi eller en film. 

Läs reportagen! 

Håll Sverige Rent lyfter många av reportagen på webbtidningen The Magazine och de reportage som skickas in till oss deltar också i Unga Reportrars tävling.

Internationellt program

Unga Reportrar är den svenska delen av Young Reporters for the Environment (YRE). Idag finns det mer än 250 000 Young Reporters över hela världen.

Enkelt att vara med 

Som lärare kan ni låta eleverna jobba med detta inom ett enskilt skolämne, ämnesövergripande eller som en schemabrytande aktivitet. Programmet är kostnadsfritt och förankrat i Lgr 11 och Gy2011. Som elev kan du även vara mer på egen hand om ingen lärare hakar på. 


För Lärare:

Anmäl klassen redan idag »
Läs mer om Unga Reportrar – så här går det till »

För elever

Läs mer om Unga Reportrar »

 

Unga Reportrar – The Magazine

Läs några av de reportage som unga reportrar har gjort runt om i Sverige.

Kontakt