Gör eleverna till Unga Reportrar!

Unga Reportrar är Håll Sverige Rents skolprogram som ger högstadie- och gymnasieelever möjlighet att undersöka olika hållbarhetsfrågor och producera egna reportage om dem. Några av klassens reportage kommer att publiceras i Unga Reportrars webbtidning och spridas i Håll Sverige Rents många nätverk.

När ni skickar in era reportage till oss deltar ni också i vår reportagetävling med chans att vinna fina priser och tävla internationellt.

Ni kan jobba med Unga Reportrar när ni vill under terminen, i ett enskilt skolämne eller ämnesövergripande. Programmet är kostnadsfritt och förankrat i Lgr 11 och Gy2011.

Anmäl dig redan idag och få ett fint startpaket »

Läs mer om Unga Reportrar – Så här går det till »

Tips! Arbeta gärna med de Globala målen för hållbar utveckling som en introduktion till Unga Reportrar. Här finns ett lektionsupplägg som ni kan inspireras av! »

Unga Reportrar är den svenska delen av Young Reporters for the Environment (YRE) som internationellt drivs av Foundation for Environmental Education – ett nätverk som omfattar miljontals pedagoger, barn och ungdomar. Idag deltar 29 länder i hela världen i Young Reporters och fler länder tillkommer varje år. I Sverige drivs Unga Reportrar av Håll Sverige Rent.

 

Unga Reportrar – The Magazine

Läs några av de reportage som unga reportrar har gjort runt om i Sverige.

Kontakt