Välkommen till den stora skräpjakten!

Varje vår ger sig hundratusentals barn och vuxna ut på skräpjakt under Vi Håller Rent! Tillsammans gör vi våra städer, vår natur och våra vatten lite finare – och visar samtidigt att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen.

Hitta, rapportera och vinn!

Att plocka skräp kan både vara ett roligt äventyr och väcka många tankar och frågor. Vi har material och tips på hur skolor och förskolor kan arbeta pedagogiskt innan, under och efter skräpplockningen.

Mer om vårt pedagogiska material »

Dessutom kan deltagare i skräpjakten vara med och tävla om fina priser! Rapportera in hur mycket skräp ni hittat och vilket skräp som var vanligast så hjälper ni också till att berätta om vilken skillnad alla skräphjältar runt om i landet gör.

Till tävlingen »

Glöm inte att anmäla er i tid!

Nästan alla Sveriges kommuner hjälper oss att skicka ut skräpspel, säckar och påsar till anmälda deltagare i Vi Håller Rent. Materialet är helt kostnadsfritt, men för att få det gäller det att anmäla sig i tid. Om sista anmälningsdag har passerat i din kommun kan du givetvis vara med ändå och plocka skräp i egna påsar.

Till anmälan »

För dig som älskar havet

Värnar du särskilt om våra hav och sjöar under Vi Håller Rent? Bli en Kusträddare!

Rapportera och vinn!

Vilket skräp hittar ni under er skräpjakt? Och hur mycket har ni plockat? Hjälp oss att samla in statistik om skräpet så kan ni vinna fina priser till förskolegruppen eller skolklassen!

Kontakt