Välkommen till Vi Håller Rent 2017!

Alla kan vara med, oavsett hur gammal du är eller var du bor. Konceptet är enkelt – det handlar om att plocka upp skräpet från en plats du tycker om. Ta med alla kaffemuggar du hittar på väg till jobbet, gå ut med hela orienteringsklubben på skräpjakt i skogen eller ordna skräpplockning och knytis med alla barn och deras föräldrar på förskolan. Du väljer själv när, var och hur du genomför skräpplockningen, men om du vill ha material via din kommun är det bra att först kolla in vad som gäller i just din kommun.

Genom att plocka skräp ser du inte bara skräpet på ett nytt sätt, du visar också för andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen. För i slutändan är det ditt och mitt skräp, och det försvinner inte av sig själv.

Säckar, påsar och skräpspel till alla anmälda!

Du som anmäler dig till Vi Håller Rent får våra säckar och påsar att plocka skräp i om din kommun är med i kampanjen. I år får också alla deltagande barn ett diplom som tack för sin insats. Men det är inget vanligt diplom – det kan vecklas ut till ett roligt skräpspel! För att få spelet gäller det att anmäla sig innan sista anmälningsdag och att din kommun också är anmäld till kampanjen.

Kolla vad som gäller i din kommun »

För dig som älskar våra hav

För dig som värnar lite extra om våra hav och sjöar finns också möjligheten att bli Kusträddare! Då hjälper du oss att samla in siffror på hur mycket skräp som samlas in på våra stränder. Läs mer om Kusträddarna »

 

Frågor och svar

Funderar du på hur du får material via kommunen? Eller när man egentligen ska plocka skräp? Besök vårt forum så får du svar på vanliga frågor och kan ställa egna!

Kontakt