Välkommen till Vi Håller Rent – den stora skräpjakten!

Varje vår ger sig hundratusentals deltagare ut på skräpjakt under Vi Håller Rent! Tillsammans gör vi våra städer, vår natur och våra vatten lite finare – och visar samtidigt att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen.

Lek och lär om skräp och återvinning

Att plocka skräp väcker tankar och frågor hos både barn och vuxna. Ta tillvara på det med vårt pedagogiska material, som gör det enkelt att arbeta vidare med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. I år lanserar vi ett helt nytt skräpspel i två varianter - ett för förskola och ett för grundskola F-6. Dessutom har vi knep och knåp med Mumin, filmer och annat kul!

Till vårt pedagogiska material »

Glöm inte att anmäla dig i tid!

Nästan alla Sveriges kommuner hjälper oss att skicka ut skräpspel, säckar och påsar till anmälda deltagare i Vi Håller Rent. Materialet är helt kostnadsfritt, men för att få det gäller det att anmäla sig i tid. Anmäl dig redan idag så att du inte missar vårt material!

Anmäl dig nu »

För dig som älskar havet

Värnar du särskilt om våra hav och sjöar under Vi Håller Rent? Bli en Kusträddare!

Rapportera och vinn!

Vilket skräp hittar ni under er skräpjakt? Och hur mycket har ni plockat? Hjälp oss att samla in statistik om skräpet så kan ni vinna fina priser till förskolegruppen eller skolklassen!

Kontakt