Skräpplockaraktiviteter längs kusten

Genomförda skräpplockaraktiviteter längs kusten under Clean-Up Kust 2015

Håll Sverige Rents skräpplockardag den 18 april

Lördagen den 18 april ordnade Håll Sverige Rent aktiviteter i Strömstad, Simrishamn och Göteborg. Tillsammans plockade vi skräp och visade att marin nedskräpning är en fråga att ta på allvar.

Strömstad

Vi ses vid Nötholmen och plockar skräp tillsammans mellan kl. 11-15. Vid fiskebryggan genomförs ett spännande skräpdyk kl. 13. Vi bjuder på korv och fika och visar den aktuella filmen "Strömmar av plast".

Tack till Strömstad kommun, Quality Spa & Resort Strömstad och Kosterhavets nationalpark.

Simrishamn

Vi ses vid Strandpaviljongen på Tobisviksstranden och plockar skräp tillsammans mellan kl. 10-13. Efter avslutad skräpplockning bjuder vi på fika, filmvisning och några korta föredrag med koppling till ämnet på Marint centrum. Läs mer »

Tack till Marint centrum och Simrishamn kommun.

Göteborg

Vi ses på Askimsbadet och plockar skräp tillsammans mellan kl. 11-15. Vi bjuder på fika.

Tack till Göteborg Stad och Trygg, vacker stad.

2 maj - Öckerö kommun

Hjälp till att städa Öckerös stränder tillsammans med Håll Sverige Rent,välj en strand där du själv tycker att det behövs. Städmaterial finns att hämta på kommunhuset eller på ÅVC från och med början av vecka 18. Under städardagen finns möjlighet att lämna ihopsamlat strandskräp på följande platser:

  • Hästens badplats - vid toaletterna
  • Lapposands badplats - vid toaletterna
  • Saltasvikens badplats - vid omklädningsrummen
  • Hjälviks badplats - vid toaletterna
  • Hälsö Tjolmens badplats - vid parkeringen
  • Fotö - vid fotbollsplanen

För övriga öar hämtas ihopsamlat strandskräp vid öns återvinningscentral (i samband med ordinarie hämtning), lämna därför dina säckar med strandskäp där. Björkö, Hyppeln, Rörö och Knippla kommer att ha extraöppet mellan 15.00-16.00 denna dag. Alla som hjälper till att städa är välkomna till Hjällvik, Öckerö för korv och dryck! Vid frågor, kontakta Thomas Wijk på thomas.wijk@ockero.se eller 031-976258.

8-10 maj - Tjörns kommun

Var med och håll Tjörn rent! Deltagarna hämtar säckar i kommunens kundcenter och fyller dessa med skräp från det område de själva vill städa (ej inom naturskyddsområde, karta medföljer vid utlämning av säck). Fyllda säckar lämnas sedan på Heås (öppet fredag 13.00-17.00, lördag 10-13 alternativt i container (information om placering av denna kommer senare). Vid frågor, kontakta Emma Johansson på emma.r.johansson@tjorn.se eller 0304-601263.

9 maj - Kungälvs kommun

Kungälvs kommun bjuder in allmänheten att delta i strandstädning i Marstrand. Samling och utdelning av säckar vid Marstrands färjeläge lördagen den 9 maj, kl. 11.00-15.00. Alla hjärtligt välkomna! Vid frågor, kontakta TorBjörn Nilsson på torbjorn.nilsson@kungalv.se eller 0303-239664.

9 maj - Lomma kommun

Den 9 maj bjuder kommunen in till en "Clean-Up Kustdag” mellan 9.00 - 13.00. Det kommer att finnas tre bemannade informationsplatser där vi lämnar ut säckar för skräpsamling samt bjuder på fika. Dessa platser är Långbryggan i Bjärred, Tullhustorget i Lomma och T-bryggan i Lomma. Ingen föranmälan krävs. Vid frågor, kontakta Lennart Persson på lennart.persson@lomma.se eller 040-6411161.

Kontakt