Ordna en filmvisning

Var med i kampen mot skräpet! Bjud in dina kompisar, din förening eller dina kollegor till filmvisning och en diskussion om skräp i havet. 

Visa den aktuella filmen Strömmar av plast där Sveriges främsta forskare berättar om plasten som fyller våra hav, om Bohuskustens enorma problem med nedskräpning och andra skrämmande fakta. Visa gärna två korta filmer till om samma problematik. Ta sedan hjälp av studiematerialet och diskussionfrågorna för att starta en givande diskussion tillsammans med dina vänner.

Kostnadsfritt paket

Material till filmvisningen beställer du kostnadsfritt från Studiefrämjandet. Förutom filmerna får du ett spännande utbildningsmaterial som består av en studiehandledning med diskussionsfrågor, en fördjupningsrapport. 

Du får också tips på experter inom området som du kan kontakta för en föreläsning.

Färdiga annonser och affischer

När du beställer materialet får du även banners och affischer för att annonsera arrangemanget. Studiefrämjandet hjälper gärna till med utskrifter och spridning.


Så här gör du

1. Beställ materialet: klicka här

2. Ta kontakt med Studiefrämjandet på din ort. De hjälper dig gärna med logistiken; lokaler, utrustning, förslag på upplägg med mera.

3. Bestäm ett passande upplägg och ett datum

4. Bjud eventuellt in en föreläsare 

5. Förbered dig med hjälp av studiehandledningen och fördjupningsrapporten

6. Annonsera och bjud in till ditt arrangemang med hjälp av affischer och banners. 

 

Om filmen

Strömmar av plast – Västerhavets dilemma ”producerades av Benny Frick under våren 2014 inom ramen för informations- och samverkansprojektet  ”Med fokus på marint skräp”. Projektet koordineras av Havsmiljöinstitutet samt delfinansieras av Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen i Västra Götaland, Göteborgs Miljöförvaltningen , KIMO, Ren Kust och Håll Sverige Rent.

Kontakt