Talare på konferensen

 

Parul Sharma

Parul är Counsel och Head of CSR Compliance på Advokatfirman Vinge, och har sedan tidigare en mångårig erfarenhet inom området CSR och ansvarfulla leverantörsled inom näringslivet. Parul har under flera år rankats som en av de mest inflytelserika CSR experterna i Norden och har även utsetts till ordförande för Svenska regeringens delegation för FN:s hållbarhetsmål; agenda 2030.

AndreasvonkaenelAndréas von Kaenel

Andréas is co-founder of Cortexia, a Swiss Start-up with the mission to improve urban cleanliness with the help of vision systems. Andréas has a background in engineering and has previously worked for the solar industry, delivering reference measurement tools worldwide to manufacturers and laboratories.

Lisa Säfwenberg

Lisa är utbildad industridesigner och har i drygt 4 år arbetat som förpackningsutvecklare för Axfoods egna varumärken. Hon har tidigare arbetat på DS Smith Packaging som förpackningskonstruktör och dessförinnan även frilansat som industridesigner med uppdrag inom 3D modellering och grafisk formgivning. 

Göran Adlén

I femton år har Göran varit en av landets mest efterfrågade och bokade föreläsare. Han har vunnit flera stora talarpriser och fick 2014 Narrenpriset som delas ut av Svenska Eventakademin. Sedan 2002 ger han ut en årlig trendrapport och den senaste som även kom ut i bokform heter ”Liten, snabb och fylld med kärlek”. Förutom att föreläsa arbetar Göran med förändringsprojekt och utbildningar för företag och organisationer.

Louise Wohrne

Louise är civilingenjör i bioteknik och har arbetat inom skogsindustrin sedan 2011. Idag är hon Sustainability Manager på BillerudKorsnäs och har en drivande roll i hållbarhetskommunikationen. Hon säger själv att hon tyckte att skogsindustrin verkade urtrist under studietiden tills hon såg en jobbannons och lockades av hållbara produkter som utmanar fossila material.

Håkan Kjellberg

För 28 år sedan började Håkan som sommarvikarie på Anticimex. Där blev han kvar och är nu ansvarig för utveckling och utbildning inom skadedjursområdet. Han är utbildad både i Sverige och utomlands inom områdena biologi och skadedjurskontroll och har en stor passion för detta världsomspännande område.

Ingela Stenson

Ingela är affärsanalytiker och strateg på United Minds. Hon har en lång erfarenhet av kommunikation och PR och specialiserar sig på trender inom mat, livsstil och samhälle. Mellan 1992–2007 var Ingela redaktör för tidningen Mjölkspegeln, och idag är hon aktuell med sina kolumner och artiklar i tidningarna Restauranger & Storkök och Fast Food.

 

Mats Linder

Mats Linder är projektledare på Ellen MacArthur Foundation och har ett förflutet inom både forsknings- och konsultvärlden. Sedan han kom till Ellen MacArthur Foundation år 2015 har han arbetat inom en rad olika områden för att förstå hur komplexa samband mellan teknik, policy, industri och samhälle kan fås att samverka för att accelerera övergången till en cirkulär ekonomi. 

Isabelle Dahlborg Lidström

Isabelle arbetar som Creative Director på Nine.

AnnaCarin Söderhielm

AnnaCarin är biolog med 20 års erfarenhet inom avfallsområdet. Idag arbetar hon som hållbarhetsutvecklare på kommunalförbundet Gästrike Återvinnare där hon är involverad i utredningar, utbildningar och den kommunal avfallsplaneringen. Hon är bland annat aktuell i projekten ”Håll Gävle rent” och ”Beteendeförändring i mångfaldsområden” som fokuserar på ökad hållbarhet och förändring av människors beteenden.

Anna Fråne

Anna arbetar med avfalls- och återvinningsfrågor på IVL Svenska Miljöinstitutet. Speciellt fokus i hennes arbete är plastavfall, elektronikavfall, bygg- och rivningsavfall och avfallsstatistik. Tillsammans med bland annat Håll Sverige Rent deltar Anna och IVL i EU-projektet Blastic med syfte att minska inflödet av plast till Östersjön. 

Mikael Gällstedt

Mikael är forskare inom polymerteknologi med fokus på förnybara och biologiskt nedbrytbara plaster. Han har lett innovations- och konsultprojekt på området barriärförpackningar i 18 år, varav största delen på KTH och Innventia men numera på förpackningsföretaget SIG Combibloc.

Anna Lilja

Anna är ekologisk ekonom och arbetar med miljörelaterade konsumentfrågor i Konsumentföreningen Stockholm. Annas arbete går ut på att öka möjligheterna för de 800 000 medlemmarna att göra hållbara val i sin vardag. Mottot är att det ska vara lätt att göra rätt. 

Annika Jacobson

Annika är politisk sakkunnig hos klimatminister Isabella Lövin.

Åsa Stenmarck

Åsa har arbetat med avfallsfrågor i över 15 år och är ansvarig för avfallsgruppen på IVL. Hon arbetar brett med avfallsfrågor, ofta på systemnivå och just nu mest med resurseffektivitet och cirkulär ekonomi. Åsa har också jobbat mycket med strategier för avfallshantering och återvinning och sedan september är hon även aktuell som särskild utredare för utredningen ” Minskade negativa miljöeffekter från plast”

Vesa Tschernij

Vesa är född och uppvuxen i den Åboländska skärgården. Sedan fiskeriingenjörsexamen 1989 har han arbetat med selektiva fiskeredskap både på statliga forskningsinstitutioner och som konsult. En av de stora hjärtefrågorna är spökfiske, något som han idag arbetar med i det internationella projektet MARELITT Baltic.

Lise Gulbransen

Lise har sedan september 2015 varit vd för Hold Norge Rent, en ideell förening med mål att motverka miljöföroreningar och nedskräpning i norsk natur. Lise har tidigare arbetat på bland annat Amnesty International Norge i 10 år, och dessförinnan varit engagerad i Oslos kulturliv. 

Jesper Berthold

Jesper är disputerad inom Fysikalisk Kemi i Grenoble, Frankrike och Träkemi vid KTH. Logistik och produktion har alltid legat varmt om hjärtat och i sin yrkeskarriär har Jesper arbetat internationellt med frågor som berört allt ifrån blekning av massa till produktion av wellpappslådor. Nu ansvarar han för sektionen förpackningsutveckling och produkttest inom RISE-divisionen Bioekonomi.

Hilda Björkman

Hilda leder arbetet för kund-och kategoriutveckling inom Mondelez Sverige. Hon har över 17 års erfarenhet av dagligvaruhandeln och snabbrörliga konsumentvaror. Intresset för hållbarhet kom sedan Hilda som marknadschef för Marabou arbetade intensivt med introduktionen av Cocoa Life, Mondelez satsning på hållbart odlad kakao.

Erik Ahlström

Erik är initiativtagare till konceptet Plogga – att plocka skräp och jogga, som under det senaste året blivit en ny motionstrend. Han har också startat flera tävlingar inom fjällöpning, skidalpinism och multisport – bland andra Keb Classic och Åre Extreme Challenge. Utöver detta är han också community manager för Salomon.

 

Malin Göransson

Malin är handläggare på Kretsloppsenheten på Naturvårdsverkets Samhällsavdelning. Hon arbetar med producentansvaret för förpackningar och returpapper samt förordningen om plastpåsar. Malin är också aktuell i Naturvårdsverkets regeringsuppdrag för minskad nedskräpning av plast.

Kontakt