Rapportera skräp med vår app

Har du någon gång sett en skrotbil, ett båtvrak eller en dumpningsplats och velat göra något åt det? Nu kan du rapportera in det med vår mobilapp!

Med vår mobilapp kan vem som helst rapportera nedskräpning. Appen är gratis att ladda ner för både Iphone och Android och är lätt att använda. Hjälp oss att dokumentera nedskräpning i Sverige. Ta ett fotografi med din telefon och skicka in till oss på Håll Sverige Rent. Med din hjälp kan vi i ett första steg dokumentera och kartlägga nedskräpningen.  

Med appen kan du rapportera:

  • Nedskräpning
  • Illegal tippning
  • Skrotbilar
  • Båtvrak

Hur gör man?

Ta ett fotografi på skräpet du vill rapportera, adressen fylls i automatiskt med hjälp av geotaggning. Du kan skicka din rapport till en e-postadress eller berätta på Facebook vad du har rapporterat.

Vad händer med rapporterna?

Alla rapporter hamnar hos Håll Sverige Rent. På de ställen i landet där vi har ett samarbete med kommunen eller annan markägare går rapporterna till dem för vidare hantering. Vi kan inte lova att skräpet försvinner där det inte finns något samarbete, men alla rapporter kommer att användas av oss i arbetet att stävja nedskräpningen!

Kontakt

Vid frågor kontakta Stefan Hållberg, stefan.hallberg@hsr.se, 073-699 04 16.

Kontakt