Tillsammans mot #Beach2021

År 2021 kommer förbudet som vi och havet har väntat på. Sugrör, bestick, tallrikar och fler engångsplastprodukter är snart ett minne blott i hela EU. Äntligen. Samtidigt är vi medvetna om arbetet som krävs av företag landet över för att klara av förändringarna. Hårt, ihärdigt arbete. Vi vill hjälpa er. Tillsammans blir det lättare.

Vi är Håll Havet Rent, ett nätverk av svenska företag, myndigheter, experter och eldsjälar som leder arbetet mot ett hav utan plast. Vi delar kunskap, erfarenheter och lösningar för att hjälpa varandra och under de kommande åren har vi alla blicken åt samma håll, mot #Beach2021.

Vi är Håll Havet Rent

Håll Havet Rent grundades 2016 av Håll Sverige Rent med visionen om ett hav utan plast. Vi består idag av åtta medlemsföretag: Apoteket, Arla, Abba (Orkla Foods Sverige), BillerudKorsnäs, Borealis, Duni, Lidl Sverige och Systembolaget. För att uppnå visionen om ett hav utan plast har nätverkets medlemmar valt att samlas under en gemensam agenda:
• Eliminera onödig plast i våra verksamheter
• Utveckla nya förpackningar med nedskräpnings- och återvinningsaspekten som utgångspunkt
• Inspirera branschen, konsumenter och beslutsfattare
 

Vill ni vara med? Kontakta Johanna Ragnartz, tel: 076-941 01 89, johanna.ragnartz@hsr.se

Håll Sverige Rent stödjer genom Håll Havet Rent-nätverket Ellen MacArthur Foundations initiativ "A line in the sand", där fler än 250 organisationer världen över skrivit på ett globalt åtagande för minska plastnedskräpningen i havet. Håll Havet Rent blev även nominerat till Nordiska rådets miljöpris 2018. 

 

Kontakt