Kalender

Här hittar du aktiviteter om skräp. Både sådana som vi arrangerar själva och sådana som vi deltar i.

Nätverksträff Håll Havet Rent

onsdag 13 februari 2019, 12.30 till 15.00, Stockholm

Tillsammans minskar vi plasten i havet!

Plastskräpet i haven är ett av vår tids största miljöproblem. Nu tar vi upp kampen på allvar! Håll Sverige Rent har tillsammans med Apoteket, BillerudKorsnäs, Lidl Sverige, Abba, Systembolaget, Konsumentföreningen Stockholm, Coop och Borealis skapat nätverket Håll Havet Rent.

Under nätverksträffen träffas alla medlemmar för att diskutera initiativ och lösningar för att förebygga och motverka nedskräpning av plast i haven. 

MARELITT Baltic slutkonferens

onsdag 20 mars 2019, 10.00 till torsdag 21 mars 2019, 13.00, Stockholm

Lösningen för spökgarnsproblematiken

Den 20–21 mars uppmärksammas projektavslutet för MARELITT Baltic med en stor konferens i Stockholm, där Håll Sverige Rent står som värdar. EU-projektet som pågått i tre år ska nu redovisa sitt resultat och presentera rekommendationer för hur Östersjöländer bör tackla spökgarnsfrågan. 

Läs mer om projektet och konferensen på www.marelittbaltic.eu

Havsgalan 2019

torsdag 9 maj 2019, 17.00 till 20.00, Stockholm

Under Håll Sverige Rents årliga Havsgala uppmärksammar vi den akuta situatuationen med plast i haven. Om vi inte gör något nu kan det finnas mer plast än fisk i haven år 2050. På galan samlar vi medlemmar från nätverket Håll Havet Rent, experter, forskare, politiker och näringslivsrepresentanter för att sprida kunskap och inspirera till lösningar för ett hav fritt från plast. Vi delar även ut pris till Årets Havsvän.  

Havsgalan 2019 hålls den 9 maj, Stockholm. 

Kontakt