Nätverksträffar våren 2019

28 maj - Mäta skräp med drönare

Just nu pågår tester för att ta fram en metod för att mäta skräp med drönare, och Håll Sverige Rent bjuder den 28 maj in till en workshop om drönarmätningar för att presentera projektet, hur det har gått hittills och hur vi ser på framtiden. Andreas Gazis från SKARL AB är drönarpilot och sköter även de tekniska delarna med bl.a. tester av autoidentifiering av skräp, och han kommer att berätta om hur långt vi har kommit i teknikutvecklingen i projektet och visa hur arbetet går till.

Vad har kommunerna för förutsättningar för den här typen av mätningar? Finns intresse och resurser? Vad använder kommunen drönare till idag? Vilka typer av områden skulle passa för drönarmätningar och hur skulle man praktiskt gå tillväga? Detta och mycket mer kommer vi att diskutera.

Du är välkommen att delta kostnadsfritt, och vi bjuder dessutom på lunch och fika! Träffarna inleds kl. 10.00 och avslutas kl. 15.00 hos Håll Sverige Rent, Rosterigränd 4, Liljeholmen.

Kommande nätverksträffar

Senare under året kommer det också att hållas träffar på ämnena Trafiknära nedskräpning, Källsortering på offentlig plats och även regionala träffar kring bland annat avfallsplaner. Har ni något på gång i er kommun? Bjud gärna in oss på Håll Sverige Rent!

Anmäl dig här


Kontakt