Barn i full fart med att plocka skräp.

Anmäl kommunen till Skräpplockardagarna 2020

Här anmäler sig kommuner till Skräpplockardagarna 2020. Är du en förskola, skola eller barn- eller ungdomsförening anmäler du dig INTE i detta formulär utan här

Att vara med i Skräpplockardagarna som kommun innebär att ni:

  • Sprider information om Skräpplockardagarna till kommunens alla skolor och förskolor.
  • Tar hand om det skräp som deltagare plockar, alternativt informerar om hur deltagarna bäst gör sig av med det.
  • Har en kontaktperson för kampanjen som deltagare och Håll Sverige Rent kan vända sig till.
  • Har en kommunikatör som ansvarar för kommunikation kring Skräpplockardagarna i kommunen.

Här anmäler du kommunen!


Kontaktperson för Skräpplockardagarna

Kontaktpersonens namn, mejladress och telefonnummer läggs ut på Håll Sverige Rents hemsida så att deltagare med frågor vet vem de ska vända sig till.

Kommunikatör för Skräpplockardagarna

Är kontaktpersonen och kommunikatören samma person? Då går det bra att fylla i dennes namn och mejladress på bägge ställena.

Information till deltagare i er kommun

Tillsammans kan vi bli ännu fler skräpplockare! Som deltagande kommun i Skräpplockardagarna sprider ni information om kampanjen till kommunens alla skolor och förskolor. Det kan till exempel göras med nyhetsbrev, på intranät eller via personlig kontakt.

Det är bra att ha all information om kampanjen samlad och lätt för deltagarna att hitta. Vi på Håll Sverige Rent lägger upp en sida för varje kommun som anmäler sig till Skräpplockardagarna, men det är också bra att komplettera med en sida på kommunens egen hemsida. Om ni redan har en sådan sida - ange gärna länken nedan så kan vi hänvisa deltagare dit.

Skräpet som plockas

En vanlig fråga bland skräpplockare är vad man bäst gör av skräpet som plockats. Därför ska alla anmälda kommuner antingen ta hand om det skräp som plockas eller informera deltagare om vad de själva ska göra av det. 

Egna aktiviteter i kommunen

Skräpplockare vill gärna vara del av en gemenskap. Genom en egen aktivitet i kommunen uppmuntrar ni fler att vara med och göra skillnad. Det kan till exempel vara en skräpplockardag på torget eller en tävling för alla deltagande skolor och förskolor.

Kontakt