Vi Håller Rent

Anmälan till 2019 års Vi Håller Rent är stängd. Tack alla 265 kommuner som deltog! Vi ses igen 2020!

Stort grattis till Finspång - bästa kommun i kampanjen 2019

Finspång kommun blev vinnande kommun med flest och bäst insatser mot nedskräpning. Vinsten var en konsert med Bröderna Norberg & Electric Banana Band


Läs mer och se alla bilderna från konserten här

Vill din kommun delta 2020?

Varje vår anordnar vi kampanjen Vi Håller Rent – barnens största aktion mot nedskräpning! Att plocka skräp är ett konkret sätt att påverka sin närmiljö till det bättre och skapa en stolthet över platsen man bor på. Fokus är på barn och unga som kommunen och vi hjälps åt att nå ut till. Håll ögonen öppna här på sidan i november för att anmäla din kommun till 2020. Välkommen!

Vad innebär det att anmäla kommunen?

  • Att delta i kampanjen är kostnadsfritt.
  • Anmälda kommuner får kostnadsfritt skräpplockarmaterial att dela ut till förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar i kommunen. Vuxna deltagare från till exempel föreningar eller organisationer kan också anmäla sig men får inte kostnadsfritt material.
  • Vi rekommenderar också att kommunen hjälper deltagarna att bli av med skräpet, exempelvis genom att erbjuda hämtning av det insamlade skräpet.
  • Många kommuner ordnar också egna aktiviteter, som gemensam skräpplockardag eller tävling för deltagare.
  • I år uppmanar vi anmälda kommuner att samla skräpplockarinsatserna i kommunen till en valfri kampanjvecka för större genomslag.
  • Den kommun som i år har störst andel deltagande barn i förhållande till antal barn i kommunen, vinner ett fint pris till alla barn i kommunen. 

Hur skapar vi en lyckad kampanj?

I vår vägledning till kommunen finns tips och inspiration för hur ni kan arbeta med kampanjen. 

Ladda ner vår vägledning »

Kontakt