Informera på er webbplats

Lägg gärna upp information på er webbplats om Vi Håller Rent så fort ni har anmält er. Som underlag kan ni använda texten och bilderna som finns nedan. 

Text

Det är fritt fram att använda hela texten nedan eller bara delar av den samt att ändra i den. Glöm bara inte att länka till www.hsr.se/vihallerrent och att lyfta fram ert sista anmälningsdatum.

Var med och håll [kommunnamn] rent i vår!

Varje vår deltar [kommunnamn] i Vi Håller Rent- Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2018 deltog 676 366 hjältar runt om i landet!

Från 6 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent. Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material. I [kommunnamn] kommer vi distribuera materialet vecka [XX]. Deltagare får material genom att [fyll i hur deltagare i er kommun får ta del av materialet. Exempel kan vara att ni kör ut material eller att de hämtar material på kommunhuset].

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan köpa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshop från och med 6 februari 2019. Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Efter att du plockat skräp kan du [fyll i hur deltagare i er kommun enklast blir av med skräpet. Exempel kan vara att ni erbjuder extra hämtning hos skolor/förskolor och hänvisar privatpersoner och föreningar till extraöppet hos Återvinningscentralen. Skriv gärna något även om ni inte erbjuder extra service, exempelvis: "Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och åk eventuellt till Återvinningscentralen om möjlighet finns."]

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta [ange en kontaktperson i kommunen som deltagare kan vända sig till vid frågor]

Var med du också i kampen mot skräpet!

Bilder

Spara bilderna genom att högerklicka och välja "spara som".

Kontakt