Missa inte två spännande dagar!

Anmälan är stängd.

Förbud mot vissa engångsartiklar av plast är snart en verklighet i EU. Så sent som förra veckan röstade  EU-parlamentet ja till ett förslag som innebär förbud för exempelvis sugrör och ballongpinnar av plast. De nya reglerna är en följd av den allt starkare kulturen av att äta och dricka on-the-go och de skräpiga följderna av den typen av konsumtion.

Plast är det perfekta materialet i lock, sugrör, engångsbestick och liknande. Men plast är också ett material som inte försvinner när det hamnar som skräp i havet. Efter några minuters användning stannar plasten kvar i hundratals år i haven. Hur ska vi hantera detta problem? Vad händer på den politiska arenan? Hur möter vi den urbana konsumentens behov i framtiden – på ett hållbart sätt?

Konferensen vänder sig till alla er som berörs av on the go-konsumtionen; tillverkande företag, företag som säljer on the go-produkter, kommuner som bekostar städningen eller andra aktörer som på olika sätt kommer i kontakt med on the go-konsumenten.

Under konferensen diskuteras problemet med nedskräpande plastartiklar utifrån flera synvinklar och med många olika aktörer. Kom och lyssna på näringsliv, myndigheter, kommuner, forskare och representanter från företag som arbetar med innovativa lösningar och material. Under konferensen utses också årets Håll Sverige Rent-kommun

När: Tisdag 20 november - onsdag 21 november. Lunch till lunch.
Var: Konferensen äger rum på Yasuragi, Saltsjö-Boo.

Det kommer finnas möjlighet att åka Håll Sverige Rent-buss från Cityterminalen, Stockholm.

För mer information, kontakta anna.lilja@hsr.se

Kontakt