Håll Sverige Rents förhållningssätt vad gäller coronaviruset

Uppdaterad: 2020-04-02

Med anledning av coronaviruset covid-19 är det många aktiviteter och sammankomster som ställs in just nu. Håll Sverige Rent håller igång sin verksamhet, men vi följer utvecklingen noggrant och har respekt för att situationen kan förändras.

Skräpplockardagarna

Med anledning av covid-19 har vi pausat alla nya beställningar av material i Skräpplockardagarna. Vi vet att skolor och förskolor har mycket annat att tänka på just nu och att det kan vara svårt att i nuläget garantera att det finns personal som kan ta emot materialet. Det innebär ökade kostnader, både för mottagaren och för oss, att få det skickat igen.

Vår plan är att åter öppna för beställningar 14 april. Det går fortfarande att anmäla sig till kampanjen och plocka skräp med egna påsar. Varje enskild förskola och skola bestämmer själva om de vill genomföra sin planerade skräpplockning eller inte.

Vi uppmuntrar till att använda handskar vid skräpplockningen och att vara noga med handhygienen. I övrigt uppmanar vi till att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Nordiska kusträddardagen 2 maj

Vi flyttar fram våra egna aktiviteter kopplade till Nordiska kusträddardagen 2 maj. Vår ambition är dock fortfarande att skapa Sveriges största rörelse för alla som vill göra en insats för havet. Vi följer utvecklingen noggrant och återkommer med mer information längre fram.

Alla som fortfarande vill och kan göra en insats för havet den 2 maj får självklart göra det. Många företag, organisationer, kommuner och privatpersoner har planerat egna kusträddarevent och det är upp till var och en att genomföra dessa eller ej. Vi hänvisar till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och rekommenderar alla att använda handskar vid skräpplockningen och vara noga med handhygienen. 

Webbshop

Vår webbshop är för närvarande stängd för alla köp utom digitala gåvobevis.


Vårt frågeforum »
 

Kontakt