Mumin 70 år firas genom stöd till Håll Sverige Rent

torsdag, februari 12, 2015

Mumin 70 år firas genom stöd till Håll Sverige Rent

Inför att böckerna om Mumintrollen av Tove Jansson fyller 70 år har en rad exklusiva jubileumsprodukter med unika Tove Jansson-illustrationer tagits fram. Produkterna säljs till förmån för Håll Sverige Rent.

Författarinnan och konstnären Tove Jansson älskade havet och naturen. Många av hennes berättelser och illustrationer avspeglar Östersjöns vackra skärgårdar.

Under 70-talet illustrerade Tove Jansson tillsammans med sin bror Lars Jansson exklusiva Muminaffischer med miljömotiv för Håll Sverige Rents räkning. Några av dessa motiv återupplivas nu bland annat på en unik jubileumsutgåva av Arabiamuggar.

Genom att köpa de exklusiva jubileumsprodukterna med dessa Muminmotiv bidrar du till Håll Sverige Rents arbete för ett rent Östersjön och till stiftelsens arbete med barn och unga.

Arabiamuggen och de andra jubileumsprodukterna har tagits fram i ett samarbete mellan Moomin Characters OY och Bulls Licensing och finns i handeln via ordinarie återförsäljare till och med utgången av 2016. De första två veckorna säljs dock Arabiamuggen enbart på Junibacken. 

Till sidan med alla jubileumsprodukter »

Kontakt