Vasaloppet först ut i En skräpfri klassiker

torsdag, februari 26, 2015

Vasaloppet är först ut i Anna-Karin S. Öjerskogs utmaning En skräpfri klassiker, som hon genomför tillsammans med Håll Sverige Rent. Utmaningen går ut på att genomföra En Svensk Klassiker på ett hållbart vis.

Anna-Karin S. Öjerskog är världsmästaren i seglingsgrenen matchracing som nu bestämt sig för att vara i sitt livs form när hon fyller femtio nästa år. Hon har också bestämt sig för att genomföra En skräpfri klassiker, vilket innebär att träna inför loppen och genomföra dem med minsta möjliga påverkan på natur och miljö. Det ligger väl i linje med att Vasaloppet nyligen infört nolltolerans för nedskräpning.

– Nedskräpning är ofta ett problem under loppen, och jag är stolt över att få vara en förebild och förhoppningsvis få fler deltagare att tänka efter före, säger Annn-Karin S. Öjerskog. Nedskräpning är något alla kan göra något åt. Det är bara att låta bli.

Alla lopp i En Svensk Klassiker är miljömärkta av Håll Sverige Rent med Miljömärkt Event, och alla jobbar aktivt med att minska loppens miljöpåverkan. Anna-Karin S. Öjerskog hoppas att påverka attityden hos andra deltagare genom att genomföra En skräpfri klassiker.

– Naturen är ju vår arena när vi åker skidor, cyklar, simmar och springer och vi måste vara rädda om den, säger Anna-Karin S. Öjerskog.

Efter Vasaloppet följer Vätternrundan i juni, Vansbrosimningen i juli och Lidingöloppet i september.

Följ Anna-Karin på Facebook-sidan ”En skräpfri klassiker”, där hon berättar om sin träning och sina lopp.

Läs mer här

Kontakt