Håll Sverige Rent på Arlas mjölkpaket

måndag, april 25, 2016

Visste du att din kvarglömda plasthink bryts ner till mindre och mindre bitar och kan hamna i en sjöfågels mage? Eller att det tar 25 år för ett tuggummi att försvinna? Eller att det åker ner tusentals fimpar i avloppsbrunnar varje dag? Om inte – kolla de nya panelerna på Arlas mjölkpaket.

 – Det är så roligt att kunna sprida kunskap kring nedskräpningen på Arlas mjölkpaket. Det är ju ett av Sveriges mest lästa medie som finns på var mans frukostbord och det är så många barn som tar till sig informationen, säger Johanna Ragnartz.

På fyra olika paneler har Arla valt att berätta om skräpets olika negativa aspekter. Med rubrikerna Ojdå! Ptui! Hoppsan! och Äsch! finns intressanta fakta om skräp.

– Vi tycker att Håll Sverige Rents budskap är toppen och vi är glada över att kunna hjälpa till och stödja miljöarbete i vår närmiljö, säger Panelredaktör Gunilla Eriksson på Arla.

Under våren pågår också Håll Sverige Rents stora skräpplockarkampanj, där hundratusentals människor är ute och plockar skräp. Budskapet som både Arla och Håll Sverige Rent vill skicka med är att och det viktigaste jobbet gör alla själv – leta upp en papperkorg till ditt skräp eller ta med det hem.

– Vi vill ju såklart sprida vårt budskap i så många kanaler som möjligt. Vårt mål är ett Sverige fritt från skräp, säger Johanna Ragnartz.

För den som vill engagera sig mot skräpet finns här roliga aktiviteter för hela familjen »

Ojdå! som pdf »

Ptui! som pdf »

Hoppsan! som pdf »

Äsch! som pdf »

Kontakt