Svenska Unga reportrar vann i internationell tävling

fredag, juni 3, 2016

Unga reportrar

Två elever från Värmdö kammade hem förstapriset i en internationell tävling bland Unga reportrar i sin kategori. Det var Lovisa Kjell och Hildur Eriksson i årskurs 8 från Lemshaga akademi vann med sin artikel om binas roll i ekosystemet.

– Vi är så glada och stolta att Lovisas och Hildurs artikel vann. De är fantastiska unga reportrar och deras artikel berättar om en viktig pusselbit i vårt ekosystem, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent, som driver programmet Unga reportrar i Sverige.

I den internationella tävlingen deltog 29 länder från hela världen i nio olika kategorier. Det vinnande bidraget i kategorin 11-14 år skrevs av Lovisa Kjell och Hildur Eriksson i klass 8 på Lemshaga akademi. Artikeln har titeln ”Det här är ingen bisak” och handlar om binas viktiga roll i ekosystemet.

Det vinnande bidraget kommer att publiceras i Huffington Post kids.

I kategorin 15-18 år kom David Norberg, Elias Vernersson, Maja Jonsson, Julia Portin från Lars Kaggskolan, Kalmar på tredjeplats med sin film ”En dag som miljöbov”.

Unga Reportrar drivs Håll Sverige Rent, och ger högstadie- och gymnasieelever en möjlighet att undersöka olika hållbarhetsfrågor och producera egna reportage om dem. Unga reportrar är en del av det internationella skolprogrammet Young Reporters for the Environment som drivs av FEE, Foundation for Environmental Education.

Om du vill se alla bidragen till den internationella tävlingen – kika här.

Här kan du läsa mer om Unga reportrar i Sverige och internationellt

 

Kontakt