Isabella Lövin får Håll Sverige Rents nya pris som Årets Havsvän

söndag, april 23, 2017

Daniel Badman från BillerudKorsnäs och Joakim Brodahl från Håll Sverige Rent delade ut priset som Årets Havsvän till Isabella Lövin.

Idag delas för första gången priset Årets Havsvän ut av stiftelsen Håll Sverige Rent. Vice statsminister Isabella Lövin får priset för sitt engagemang för havet.

– Isabella Lövins engagemang för havet och allt som lever däri är starkt och ärligt, och vi tycker verkligen att hon är värd priset, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Hederstiteln Årets Havsvän går till en person, ett företag eller en organisation som genom handling och nytänkande bidragit till ökad förståelse, insikt eller kunskap för ett renare hav, fritt från plast.

Motiveringen för årets vinnare vice statsminister Isabella Lövin lyder:

För initiativet till och arbetet kring ett av Sveriges största enskilda FN-engagemang någonsin: FN:s havskonferens, The Ocean Conference, i New York 5-9 juni, 2017.

– Vi hoppas mycket på havskonferensen i New York. Att samla alla relevanta aktörer på en stor konferens där fokus bland annat kommer att vara på den marina nedskräpningen är ett fantastiskt initiativ, säger Johanna Ragnartz.

Priset delades ut på invigningen av det nya nätverket Håll Havet Rent. Nätverket vänder sig till organisationer och företag som vill vara med och skapa ett långsiktigt engagemang för rena hav och minskad nedskräpning.

 

Kontakt