H.K.H. Kronprinsessan Victoria inviger Håll Sverige Rent-dagen

onsdag, september 5, 2018

Foto: Raphael Stecksén, Kungahuset.se

Kronprinsessan Victoria invigningstalar på Håll Sverige Rent-dagen lördagen den 15 september kl. 16.00. Dagen arrangeras för att få stopp på nedskräpningen och lanseras med en stor fest i Kungsträdgården i Stockholm. Håll Sverige Rent-dagen är en del av det internationella initiativet World Cleanup Day.

– Vi är mycket glada att Kronprinsessan Victoria invigningstalar på Håll Sverige Rent-dagen. Det betyder mycket för oss och för alla tusentals skräphjältar som plockar skräp runt om i Sverige. Tillsammans kan vi skapa en förändring, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Kronprinsessan Victoria är en av sexton internationella ambassadörer för FN:s globala mål, Agenda 2030. Ett av målen siktar mot att minska nedskräpningen av haven. Plastskräp i haven är ett av vår tids allvarligaste miljöproblem och det mesta av skräpet kommer från land.

Under Håll Sverige Rent-dagen uppmanas alla människor att tänka över sina vanor – och hjälpas åt att plocka skräp. Det planeras aktiviteter i hela landet för att öka medvetenheten om nedskräpning. I Stockholm lanseras Håll Sverige Rent-dagen med en stor familjefest i Kungsträdgården.

– Nu är det dags att stoppa nedskräpningen. Lösningen är inte att städa, utan att vi slutar skräpa ner. Med Håll Sverige Rent-dagen hoppas vi att fler tar till sig budskapet, säger Johanna Ragnartz.

Läs mer om Håll Sverige Rent-dagen »

Kontakt