Skolorna och förskolorna som kan få pris för sitt arbete med hållbarhet

tisdag, oktober 30, 2018

Nu är årets nominerade till Årets Grön Flagg-skola och Årets Grön Flagg-förskola utsedda. Priset delas ut av Håll Sverige Rent till ett gymnasium, en grundskola och en förskola som gjort en särskild insats för hållbar utveckling och som är ansluten till Grön Flagg.

– Alla barn och unga ska få möjlighet att arbeta för en hållbar utveckling. Vi vill lyfta fram de skolor och förskolor som arbetar med detta och som samtidigt ger barnen framtidstro och handlingskraft, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Tre gymnasier, fem grundskolor och fem förskolor är nominerade till priset, som delas ut till en vinnare i varje kategori. I år är andra gången som utmärkelserna delas ut. Vinnarna tillkännages i samband med Grön Flagg-dagen den 12 november.

Hållbar utveckling är en del av läroplanen, och alltså något som både skolor och förskolor ska arbeta med. Grön Flagg är ett program som ger stöd och struktur till det arbetet. I lärandet kring hållbar utveckling får eleverna lära sig om nedskräpning, klimatpåverkan och andra hållbarhetsfrågor.

I Sverige är 350 skolor och 1650 förskolor med i Grön Flagg. Grön Flagg drivs av Håll Sverige Rent och ingår i det internationella nätverket Eco-Schools som förenar miljontals barn och unga runt om i världen.

Årets Grön Flagg-priser delas ut i samverkan med Akademibokhandeln.

HÄR ÄR ALLA NOMINERADE GYMNASIER

Björkängsgymnasiet i Borås
Nicolaiskolan i Helsingborg
Värnhemsskolan i Malmö

HÄR ÄR ALLA NOMINERADE GRUNDSKOLOR

Garnvindeskolan i Ale
Göteborgs högre samskola
Lilla Sätraskolan i Gävle
Misterhults skola i Oskarshamn
Tornhagsskolan i Linköping

HÄR ÄR ALLA NOMINERADE FÖRSKOLOR

Förskolan Stjärnflockan i Umeå
Montessoriförskolan Pyramiden i Borås
Gustav Adolfs förskola i Stockholm
Råda Mosse Förskola i Lidköping
Förskolan Trollet i Kalmar

Läs mer om Grön Flagg »

Kontakt