Stor uppslutning på Håll Sverige Rent-dagen

tisdag, september 25, 2018

H.K.H. Kronprinsessan Victoria och Håll Sverige Rents VD Johanna Ragnartz tittar på solglasögon gjorda av återvunnen plast.

Hela 10 000 människor kom till Håll Sverige Rents fest i Kungsträdgården i lördags. Och runt om i landet plockade många skräp. I hela världen deltog 13 miljoner människor från 144 länder i World Cleanup Day.

– Vi är överväldigade av det fantastiska mottagande som Håll Sverige Rent-dagen fått. Det är som om alla väntat på en sådan här dag. Jag tror att det finns en gemensam uppfattning om att det får vara nog med allt skräp nu, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Till Håll Sverige Rents fest i Kungsträdgården i Stockholm kom 10 000 människor och lärde sig mer om skräp, lekte eller tittade på alla artister som uppträdde.

På Håll Sverige Rent-dagen uppmanades alla att tänka över sina vanor – och hjälpas åt att plocka skräp. Skräpplockningen är i första hand en aktivitet som fungerar som en ögonöppnare.

– När du en gång plockat skräp undviker du att kasta skräp. Vi har fått en kraftfull respons på vår Håll Sverige Rent-dag, som fortsättningsvis kommer att hållas tredje lördagen i september. Jag ser redan fram emot nästa år, säger Johanna Ragnartz.

Här kan du se bilder från dagen »

FAKTA: Håll Sverige Rent-dagen 2018

Lördagen den 15 september var det första gången någonsin som Håll Sverige Rent-dagen arrangerades, i samband med World Cleanup Day

Håll Sverige Rent arrangerade en stor fest i Kungsträdgården med invigningstal av H.K.H. Kronprinsessan Victoria och en rad artister på scen med fler än 10 000 personer i publiken

Artisterna Petter, Electric Banana Band feat. Bröderna Norberg, Mariette och Miss Li uppträdde i Kungsträdgården

Nästan tusen registrerade event i skräpplockarappen ”Skrappen” Läs mer om Skrappen här »

Ett tiotal kommuner anordnade egna aktiviteter för sina medborgare

13 miljoner människor från 144 länder deltog i World Cleanup Day. Läs mer om World Cleanup Day »

Kontakt