Musikalisk skräpföreställning på turné

onsdag, maj 15, 2019

Bild från musikalen Det stora Sopäventyret

Skräp är temat när musikalen ”Det stora Sopäventyret” och utställningen ”Skräplabbet” kommer på besök. Med hjälp av sång, dans och uppdrag ska alla barn få lära sig om nedskräpningens konsekvenser och lösningar.

Det stora Sopäventyret är en svängig familjemusikal om skräpet och hur det förstör djurlivet och vår miljö. Vännerna Pricksan, Labbe och Mulle ger sig ut på ett äventyr med luftballong. De möts av allt annat än en vacker naturupplevelse när de havererar i Vithavet där sopbergen växer och djuren behöver hjälp.

– Det känns väldigt kul att nå ut till barn i Sveriges alla hörn och förhoppningsvis ge hopp om framtiden och inspirera med en spännande saga, riktigt bra musikalnummer och ett viktigt budskap, säger Mette Geiger Fischer, koreograf och initiativtagare till föreställningen.

I samband med föreställningen finns också möjlighet att besöka Skräplabbet. Skräplabbet är en satsning från organisationen Håll Sverige Rent som syftar till att lära barn och unga om nedskräpning. Skräplabbet är en interaktiv utställning där barnen får upptäcka och utforska allt som handlar om nedskräpning, och lära sig om vad man kan göra för att minska den.

- Nedskräpningsfrågan engagerar och det är fantastiskt att se hur barn och unga triggas av de lekfulla uppdragen i Skräplabbet. Vi hoppas att de blir så medvetna om problemet att vi kan bygga vanor som varar hela livet, säger Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent.

Det stora Sopäventyret presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Geiger Fischer Productions och Stiftelsen Håll Sverige Rent.

Läs mer om föreställningen och se turnéplan »

Läs mer om Skräplabbet »

Kontakt