Svenskarna utmanas att ta med egen mugg i nya appen GONNA!

måndag, oktober 28, 2019

Man dricker ur flergångsmugg i bambu

Varje vecka används uppskattningsvis 9 615 384 pappersmuggar i Sverige. I nya appen GONNA! utmanas svenskarna att denna vecka minska sin användning av engångsmuggar. 

Förra veckan lanserades appen GONNA! som varje vecka ger sina användare utmaningar att ta små steg för att skapa en bättre värld. Utmaningarna skapas i samarbete med ideella organisationer, och denna vecka kommer utmaningen från Håll Sverige Rent. För att delta ska du helt enkelt ta med en flergångsmugg när du köper kaffe eller annan dryck på språng.  

– Nedskräpning skadar djur och natur, förstör våra hav, gör våra städer otrygga och kostar samhället onödigt mycket pengar. Därför måste vi människor sluta skräpa ner. Vi vill pröva nya sätt att förändra nedskräparnas beteende. Därför tycker vi det känns spännande att vara med och göra en utmaning, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

När du har löst utmaningen så postar du en bild i appen, ditt engagemang blir på så sätt tydligt och du tävlar dessutom om att vinna veckans utmaning.

– Vi vet att folk älskar att posta bilder i sociala medier och nästan alla vill göra saker som kan bidra till en bättre värld. Med GONNA! kombinerar vi de två och har samtidigt hittat ett sätt där engagemang i appen också ger resultat för de organisationer som vi samarbetar med, säger Pontus Jansson, en av de två grundarna bakom GONNA!.

Håll Sverige Rent kommer tillsammans med organisationer som Friends, The Perfect World, Generation Pep, Ung Cancer, Vegonorm och Naturskyddsföreningen att bidra med utmaningarna till appen.

Här hittar du GONNA!:

Till Android »

Till iPhone »

Kontakt