Ut och njut!

måndag, juni 3, 2019

Hur firas nationaldagen bäst? Svaret är ute i naturen. Kom ut och upptäck naturen nu när den är som vackrast med grönskande stigar, porlande bäckar och blommande ängar. Nationaldagen är en perfekt dag för att fira allemansrätten, som gör att vi får lov att vistas i den svenska naturen och på annans mark utan lov.

Med kampanjen #utånjut6juni vill vi tillsammans med friluftsföretaget Light My Fire of Sweden och Friluftsfrämjandet skapa en ny tradition på nationaldagen - att få folk att upptäcka och njuta av naturen. Under taggen #utånjut6juni skapar vi hela Sveriges skönaste fotoalbum.

- Vi vill få människor att gå ut på nationaldagen och njuta av vår fantastiska natur! Men oavsett om vi går till parken, stranden eller skogen måste vi påminna varandra om att ta med skräpet hem och inte lämna någonting annat än fotspår efter oss, säger Johanna Ragnartz, VD på Håll Sverige Rent.

Light My Fire of Sweden har tagit fram blågula kampanjprodukter vilka säljs i begränsad upplaga hos www.outnorth.se, där allt överskott går till Håll Sverige Rents verksamhet. På nationaldagen arrangerar Friluftsfrämjandets ideella föreningar äventyr i naturen runt om i landet för stora och små. Allt detta finns samlat under www.utånjut6juni.se

Kontakt