Över en halv miljon redan anmälda till årets Skräpplockardagar

tisdag, mars 10, 2020

Intresset är stort för att delta i Skräpplockardagarna, barnens stora kampanj mot nedskräpning. Mer än en halv miljon - de flesta barn i förskola och skola - är redan anmälda till Sveriges största aktion mot nedskräpning. För de förskolor, skolor och ungdomsföreningar som vill ha gratis material från Håll Sverige Rent är 15 maj sista dag att anmäla sig.

- Redan nu ser vi att intresset är betydligt större än förra året och vi är glada över det stora miljöengagemanget. Här går barn och unga före och visar att alla kan göra skillnad, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

95 procent av svenskarna ser nedskräpningen som ett ganska stort eller mycket stort problem, visar en undersökning som Håll Sverige Rent låtit göra i samarbete med Novus.

- Nästan alla svenskar ser nedskräpningen som ett stort problem och de allra flesta tycker det är viktigt att nedskräpningen minskar, fortsätter Johanna Ragnartz.

Redan nu är över en halv miljon anmälda till Skräpplockardagarna. Här kan du läsa vilka och hur många som anmält sig hittills i varje län över hela landet »

Skräpplockardagarna handlar inte om att städa – utan om att lära. Till kampanjen hör ett kostnadsfritt läromedel om nedskräpning, Skräplabbet, från Håll Sverige Rent. Genom kampanjen får barn i hela landet en gemensam erfarenhet av att ta hand om sin närmiljö.

- Att vara med och plocka skräp bidrar till bygga bra beteenden för framtiden, avslutar Johanna Ragnartz.

Om Skräpplockardagarna 2020
Över 200 kommuner har redan lovat vara med och stötta årets kampanj på olika sätt. Här kan du se vad som sker i din kommun.

Till kampanjen hör ett kostnadsfritt läromedel om nedskräpning från Håll Sverige Rent. Läromedlet följer läroplanen.

Den kommun som gör bäst ifrån sig under Skräpplockardagarna vinner en gratiskonsert med Panetoz.

Alla förskolor, grundskolor som deltar i kampanjen kan vinna en skolfest. Gymnasieklasser kan vinna picknick och biobiljetter. Mer om Håll Sverige Rents tävlingar »

Alla skolor, förskolor och ungdomsföreningar som anmäler sig får kostnadsfritt skräpplockarpåsar skickade direkt till sig från Håll Sverige Rent. Till anmälan »

Kontakt