Naturens ambassadörer

Vi älskar naturen. Och vi lämnar ingenting efter oss. Utom möjligen våra egna fotavtryck. Hjälp till att hålla naturen ren!

Annelie Pompe. Foto: Pontus EngbergAnnelie Pompe @annelieadventures

Jag älskar naturen och tillbringar mestadelen av min tid där, både över och under vattenytan. Jag ser varje dag hur mycket skräp som lämnas i naturen och hur naturen tar skada av det. Därför känns det viktigare än någonsin att uppmuntra till att ta hand om naturen, och bara lämna sina fotsteg efter sig.

Annelies tips för att inte skräpa ner:

Jag tror det är bra att göra icke-nedskräpningen och att plocka skräp till en vana, och till exempel bestämma sig för att plocka ett-skräp-om-dagen. Om alla gjorde det skulle vi ha en renare och vackrare natur. Det är fint att göra sådana handlingar av kärlek till naturen istället för tvång eller dåligt samveten :)

Olle Lundqvist @ollelundqvist

Jag vill vara ambassadör, för att allt jag gillar alla sporter och aktiviteter som utspelar sig i naturen och jag skulle jättegärna vilja fortsätta med det. Även om jag vart i naturen mycket betyder det inte att jag vet hur man tar hand om den på bästa sätt och hoppas med att vara en del av detta inte bara inspirera andra utan lära mig själv mycket mer.

Olles tips för att inte skräpa ner:

Tips 1. Tänk inte för stort. Att börja ta hand om sitt eget skräp är 1000 gånger bättre än att lämna något efter sig.

Tips 2. Att försöka konsumera mindre i allmänhet och försöka tänka igenom och helst sluta helt med impulsköp.

Johan Jonsson @jonsbert

Jag har liksom alltid haft med mig det här med att plocka med mig skräp. Varken min pappa eller farfar har liksom varit några som stått på barrikaderna och kämpat för orättvisor, men just nedskräpning är någonting som framkallat näst intill vansinne i alla generationer. Både pappa och farfar har och hade alltid med sig en påse när de är i skogen, och plockar med sig det de kan. Jag försöker göra lika när jag är på fjället.

Ida Lindström @idadventures

Friluftsliv och äventyr är min största hobby och passion. Det är där jag trivs som bäst, där får jag upptäcka och utmana mig själv. Att inte slänga skräp i naturen är en självklarhet för mig, och som ambassadör kommer jag att göra allt jag kan för att även fler människor börjar se det som en självklarhet.

"There's no planet B and I leave nothing but footprints" ♥

Maja Tesch @majatesch

Majas tips för att inte skräpa ner:

1. Plocka upp skräp du stöter på i naturen och ta med dig till närmaste papperskorg. Ta självklart med dig allt du burit med dig ut på ditt äventyr.

2. Ta med matlåda eller egen kaffetermos när du köper takeaway så minskar du användandet av engångsförpackningar.

Erik AhlströmErik Ahlström @erikahlstromsweden

Under flera år har jag försökt ändra på ett beteende som jag anser är tecken på ett sjukt, osunt samhälle utan respekt för varandra, nämligen nedskräpning. Lösningen är superenkel vi börjar helt enkelt Plogga. Jag tar för givet att du som läser tycker illa om nedskräpning, 82% av alla svenskar tycker nämligen det.

 Plogga är i grund och botten ett samlingsnamn där vi vill ändra förhållningssättet och få alla till ”Stolta Skräpplockare” du kan lika gärna göra det när du promenerar, är ute med barnvagnen, på golfrundan, cyklar till jobbet, dyker utanför din badplats eller går och handlar.

Eriks tips för att inte skräpa ner:

Allt ligger på individ nivå, du kan alltid göra skillnad , spelar ingen roll var du bor. Det blir bara mer och mer skräp så intresset kommer fortsätta växa, vi är många som vill förändra och när du en gång börjat att Plogga kommer du aldrig sluta, det mest positiva beroendet jag känner till. Med Ploggar-ögon kommer du se skräp överallt.

Kontakt