Vill du bidra till ett renare Sverige?

Vem som helst kan göra en aktivitet för att bidra till ett renare Sverige. Det kan vara alltifrån en skräpplockaraktivitet till ett paddeläventyr. Via Charity Storm finns möjlighet att starta en insamling i samband med aktiviteten för att sprida information om den så att andra också kan bidra. 

Låt dig inspireras av andra! Här är några av de aktiviteter som är aktuella nu:

SmartCup UF

Ett kompisgäng från Hersby Gymnasium på Lidingö, som alla brinner för entreprenörskap och företagande, driver under årskurs 3 ett UF-företag vid namn SmartCup UF. Företaget säljer ihopfällbara flergångsmuggar i syfte att minska konsumtionen av engångsmuggar, och därmed spara på jordens resurser. 

Rädda våra hav

Under året har Hajen och Sälens fritidshem på Stora Högaskolan arbetat med temat Hav där barnen får lära sig om nedskräpning och speciellt om plast i haven. De har också haft ett bildprojekt där de målat torskar, vilket har resulterat i en plansch som de också säljer till förmån för Håll Sverige Rent. 

Skräpplockarrace i Borlänge

Dalkurd FF i Borlänge anordnade ett skräpplockarrace med mål att samla in mer än hundra kilo skräp. När de lyckades, gick deras sponsor Lenovo in och skänkte 50 000 kronor till Håll Sverige Rent. Den bakomliggande tanken med skräpplockarracet var att göra en insats för miljön samtidigt som alla i en gemensam aktivitet fick en härlig dag i den friska luften. 

Låt Östersjön Leva

För att belysa de allvarliga problemen med Östersjön och hela Sveriges kustlinje startade Melker Kayaks välgörenhetsprojektet Låt Östersjön Leva, till förmån för Världsnaturfonden WWF och Håll Sverige Rent. Allmänheten bjöds in till att gemensamt paddla och städa hela Sveriges kustlinje, i en stafett från Svinesundsbron till Haparanda.

Paddla för Dalälven

Sam Andersson paddlade 34 mil av Dalälven för att påvisa problemet med skräp i våra sötvattendrag. Under turen plockade han så mycket skräp som möjligt och hoppades att genom detta kunna visa goda exempel på att alla kan bidra med något.

Dalälven Swim

Dalälvssimmaren Mats Goldberg var den första personen någonsin att simma längs med hela Dalälven. Från Hällsjön norr om Idre ner till Furuviksparken utanför Gävle. Totalt innebar detta en simtur på drygt 500km i närmre 15 gradigt vatten. Syftet med projektet Dalälven Swim var att öka medvetenheten kring miljöfrågor som nedskräpning och klimatkompensering, och resulterade också i en insamling till Håll Sverige Rent. 

Östersjösimmet

Simon Börjeson och Rasmus Regnstrand genomförde Östersjösimmet – ett swimrun från Sverige till Finland för att uppmärksamma marin nedskräpning. Totalt blev det 230 km löpning och 70 km simning, plus en hel del skräpplockning längs vägen. 34 000 kronor samlades in till Håll Sverige Rent och Östersjöfonden. 

 

 

 

Starta en egen insamling

Via Charity Storm kan du enkelt starta en egen insamling så att fler människor kan bidra till förmån för Håll Sverige Rent.

Kontakt