Vill du bidra till ett renare Sverige?

Vem som helst kan göra en aktivitet för att bidra till ett renare Sverige. Det kan vara alltifrån en skräpplockaraktivitet till ett paddeläventyr. Via Charity Storm finns möjlighet att starta en insamling i samband med aktiviteten för att sprida information om den så att andra också kan bidra. 

Låt dig inspireras av andra! Här är några av de aktiviteter som är aktuella nu:

Edblads smycken – a Helping Hand 

Genom sitt Helping Hand-initiativ designar Edblads varje år ett antal smycken till förmån för några utvalda organisationer. I år designar de en smyckesserie i form av en sjöstjärna, där de för varje såld produkt skänker 50 kr till Håll Sverige Rents projekt för att minska plast i haven. 

Se mer av Edblads Helping Hand sortiment » 

Norrøna julkalender

Under december anordnade Norrøna en frågesport utformad som en julkalender – med en ny fråga varje dag. Veckan innan jul skänkte de 1 USD till Håll Sverige Rent för varje svar de fick in genom julkalendern. Resultatet blev en fin julklapp på hela 18 704 USD, motsvarande drygt 150 000 kr! 

Kust till kust

I augusti startade Angeliqa sin 564 kilometer långa vandring längs med St. Olavsleden – världens nordligaste pilgrimsled. Från svenska Selånger till målet vid Nidarosdomen i norska Trondheim. I samband med vandringen startade hon även en insamling för att bevara vår vackra fjällvärld. 

Vi Pantar UF

Två tjejer från Tingvallagymnasiet i Karlstad har startat företaget Vi Pantar UF. Deras affärsidé går ut på att en gång i månaden samla in och panta flaskor och burkar från sin egen skola och människor i närområdet. Hälften av pantpengarna skänker de till Håll Sverige Rent. Följ insamlingen »

Rädda våra hav

Under året har Hajen och Sälens fritidshem på Stora Högaskolan arbetat med temat Hav där barnen får lära sig om nedskräpning och speciellt om plast i haven. De har också haft ett bildprojekt där de målat torskar, vilket har resulterat i en plansch som de också säljer till förmån för Håll Sverige Rent. Följ insamlingen »

Tygkasse med Bamsetryck

Under höstlovet anordnade Lindex aktiviteter för barn i sina butiker, i år med temat återvinning. I samband med detta såldes bland annat en tygpåse med Bamsetryck där Lindex beslutat att skänka hela överskottet för påsen till Håll Sverige Rent – som fick hela 296 000 kr! 

Skräpplockarrace i Borlänge

Dalkurd FF i Borlänge anordnade ett skräpplockarrace med mål att samla in mer än hundra kilo skräp. När de lyckades, gick deras sponsor Lenovo in och skänkte 50 000 kronor till Håll Sverige Rent. Den bakomliggande tanken med skräpplockarracet var att göra en insats för miljön samtidigt som alla i en gemensam aktivitet fick en härlig dag i den friska luften. 

AW med mening

Företaget Workday onordnade en rolig afterwork där Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent, gästspelade med föreläsning och nedskräpningsquiz. Därefter deltog alla i en skräpplockaraktivitet innan AWn återgick till lite mer tradiotionell form. 

App för skräpplockning

Varje år arrangerar IT-konsultorganisationen Xlent ett Charity Bootcamp då de bjuder in studenter till en kreativ workshop för att skapa nya appar. Tillsammans med Håll Sverige Rent resulterade årets workshop i en app för skräpplockning. 

Låt Östersjön Leva

För att belysa de allvarliga problemen med Östersjön och hela Sveriges kustlinje startade Melker Kayaks välgörenhetsprojektet Låt Östersjön Leva, till förmån för Världsnaturfonden WWF och Håll Sverige Rent. Allmänheten bjöds in till att gemensamt paddla och städa hela Sveriges kustlinje, i en stafett från Svinesundsbron till Haparanda.

Paddla för Dalälven

Sam Andersson paddlade 34 mil av Dalälven för att påvisa problemet med skräp i våra sötvattendrag. Under turen plockade han så mycket skräp som möjligt och hoppades att genom detta kunna visa goda exempel på att alla kan bidra med något.

Dalälven Swim

Dalälvssimmaren Mats Goldberg var den första personen någonsin att simma längs med hela Dalälven. Från Hällsjön norr om Idre ner till Furuviksparken utanför Gävle. Totalt innebar detta en simtur på drygt 500km i närmre 15 gradigt vatten. Syftet med projektet Dalälven Swim var att öka medvetenheten kring miljöfrågor som nedskräpning och klimatkompensering, och resulterade också i en insamling till Håll Sverige Rent. 

Östersjösimmet

Simon Börjeson och Rasmus Regnstrand genomförde Östersjösimmet – ett swimrun från Sverige till Finland för att uppmärksamma marin nedskräpning. Totalt blev det 230 km löpning och 70 km simning, plus en hel del skräpplockning längs vägen. 34 000 kronor samlades in till Håll Sverige Rent och Östersjöfonden. 

 

 

 

Starta en egen insamling

Via Charity Storm kan du enkelt starta en egen insamling så att fler människor kan bidra till förmån för Håll Sverige Rent.

Kontakt