Var med i Unga Reportrar!

Unga Reportrar är en tävling för åk 6-9 och gymnasiet. Uppdraget är att skriva ett reportage, ta ett foto eller göra en kortfilm om en hållbarhetsfråga. Alla bidrag som skickas in till oss senast den 1 mars 2019 är med och tävlar om fina priser. Totalvinnaren belönas med 10 000 kr till klassen.


Bakgrund

Undersökningar visar att många ungdomar känner hopplöshet inför de globala utmaningar vi står inför idag. Trots att det är deras framtid det handlar om, är det sällan som deras röster hörs eller efterfrågas. Med programmet Unga Reportrar – för ett hållbart samhälle vill vi på Håll Sverige Rent ändra på det.

Det här vill vi med Unga Reportrar

Vi vill inspirera ungdomar till att undersöka lokala hållbarhetsfrågor, titta på både på problem och lösningar, söka fakta, vara källkritiska, intervjua, ställa folk mot väggen och sedan sprida budskapet i form av en artikel, ett fotografi eller en film. 

Läs reportagen! 

Håll Sverige Rent lyfter många av reportagen på webbtidningen The Magazine och de reportage som skickas in till oss deltar också i Unga Reportrars tävling.

Internationellt program

Unga Reportrar är den svenska delen av Young Reporters for the Environment (YRE). Idag finns det mer än 250 000 Young Reporters över hela världen.

 

Enkelt att vara med 

Som lärare kan ni låta eleverna jobba med detta inom ett enskilt skolämne, ämnesövergripande eller som en schemabrytande aktivitet. Programmet är kostnadsfritt och förankrat i Lgr 11 och Gy2011. Som elev kan du även vara mer på egen hand om ingen lärare hakar på. 

För lärare

Anmäl klassen redan idag »
Steg för steg – så här går det till »

För elever

Gör så här »

 

Unga Reportrar – The Magazine

Läs några av de reportage som unga reportrar har gjort runt om i Sverige.

Kontakt