0
var med 2016! Här kan du se vilka »

Så funkar det

Vi Håller Rent är Sveriges största aktion mot skräpet – ett tillfälle för alla oss att visa att vi vill ha en ren stad, en ren skog och en ren kust! Vi Håller Rent är en återkommande aktion som vi på Håll Sverige Rent ordnar varje vår. Men det går förstås bra att plocka skräp under hela året!

Genom att plocka skräp ser du inte bara skräpet på ett nytt sätt, du visar också för andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen. För i slutändan är det ditt och mitt skräp, och det försvinner inte av sig själv. 

Alla kan delta i Vi Håller Rent - oavsett om du plockar skräp med en kollega på lunchrasten eller ordnar en skräpplockardag för hela grannskapet. Du bestämmer själv var du vill plocka, hur länge du vill plocka och när du vill plocka. Ingen insats är för liten!

Läs våra tips för hur du ordnar en egen aktivitet här »

Säckar, påsar och klistermärken via kommunerna

Nästan alla Sveriges kommuner hjälper oss under Vi Håller Rent genom att dela ut våra säckar, påsar och klistermärken till deltagare i kommunen. Du väljer själv om du vill få material via kommunen eller inte, det går lika bra att använda en egen påse. Om du vill få material via din kommun så är det bra att kolla in sista anmälningsdag i din kommun och hur du hämtar materialet. Din kommun kan också ge dig svar på hur du enklast blir av med ditt skräp.

Information från din kommun »

Fler frågor?

Besök då vårt frågeforum! Där hittar du svaren på de vanligaste frågorna om Vi Håller Rent och kan även ställa egna.

Kontakt