621582
har plockat skräp med oss! Se vilka de är »

Andra tävlingar och erbjudanden

Extra skräpplockningsgodis till alla er som deltar i Vi Håller Rent i år

Tack för att ni är med i Vi Håller Rent i år och gör Sverige renare samtidigt som ni inspirerar barn och unga till en bättre och skräpfri framtid!
För er som precis som vi, brinner lite extra i denna fråga vill vi skänka ytterligare fem tips på vad ni kan göra under kampanjperioden, i samband med er skräpplockning. Vår egen skräpjakt hittar ni i menyn till vänster. Övriga tips här nedan:

Trevlig läsning!


1. Delta i "No Litter Day" 16 maj

Torsdagen den 16 maj ger sig barn över hela världen ut för att plocka skräp. No Litter Generation engagerar miljoner över hela världen mot nedskräpning. Bakom satsningen står World's Children's Prize och vi på Håll Sverige Rent.

Alla barn 10-18 år som plockar skräp under Vi Håller Rent har möjlighet att även vara med i No Litter Day. Ni visar att ni är med i No Litter Day genom att rapportera in till No Littervågen hur många kg skräp ni plockat. Länken nedan används alltså först efter att ni slutfört skräpplockningen och vägt ert skräp.

Rapportera in till No Litter-vågen här »

Alla som är med i No Litter Day har möjlighet att vinna fina priser:

1:a pris 10 000 kr till klassen.
2:a pris 5000 kr till klassen,
3:e pris- biobiljetter till klassen.

Sprid ordet – inte skräpet! Visa ert engagemang och deltagande genom att använda #nolittergeneration #nolitterday

Se filmen från No Litter Day och läs mer här »

 

2. 20 procent på Grön Flagg - ett långsiktigt miljöarbete inom skola och förskola

Grön Flagg är Håll Sverige Rents program som hjälper lärare och pedagoger att väcka upptäckarglädje kring hållbarhetsfrågor.

Alla skolor och förskolor som är med i Vi Håller Rent 2019 erbjuds nu 20 procent rabatt på medlemsavgiften under sitt första Grön Flagg-år.

Sedan 1996 har vi certifierat tusentals skolor och förskolor enligt programmets kriterier.

Målet med Grön Flagg är att barn och unga deltar i, planerar och genomför aktiviteter för hållbar utveckling. Tillsammans skapar vi nyfikenhet och ett långsiktigt engagemang i arbetet med social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

Grön Flagg är en del av det internationella programmet Eco-Schools som tillsammans förenar 19 miljoner barn och unga runt om i hela världen i arbetet med hållbar utveckling. 

Läs mer och anmäl er här »

 

3. Låt barnen bli kusträddare!

Nedskräpningen av våra hav är ett av vår tids största miljöproblem. Samtidigt är det ett problem vi alla kan hjälpa till att lösa.

Nordiska kusträddardagen infaller lördagen den fjärde maj i år och ni som plockar skräp längs kusten denna dag kan ta en extra titt på vårt pedagogiska material för hav. Det går såklart bra att använda materialet även om man plockar en annan dag.

Förra året deltog nästan 40 000 kusträddare. 

Pedagogiskt material för dig som plockar skräp vid kusten »

 

4. Bästa skräpplockarkommunen vinner konsert med Electric Banana Band 

Vi har också den glada nyheten att vi i år har ett fint pris till den kommun som engagerar flest skräpplockande barn i förhållande till antal barn i kommunen och som samtidigt anordnar den bästa skräpplockaraktiviteten i Vi Håller Rent.

Priset är en spelning med glädjespridarna Electric Banana Band och Bröderna Norberg. Vi är jätteglada att just dessa miljöengagerade artister nu är en del av vår viktiga Vi Håller Rent-kampanj. 

Tävlingsregler för kommunen »

 

 

 

Kontakt