555671
är med och plockar skräp. Se vilka de är » Anmäl dig här!

Välkommen till Skräpplockardagarna - barnens stora kampanj mot nedskräpning

Anmälan för Skräpplockardagarna 2020 är öppen. Innan du anmäler en klass, avdelning eller lokalförening, dubbelkolla med rektor/ansvarig i din verksamhet så inte hela verksamheten ska anmälas. Du kan också se här om ni redan är anmälda.

AKTUELLT MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET: 

Med anledning av Covid-19 pausade vi alla nya beställningar av material från och med den 17 mars. Nu planerar vi att öpnna igen för beställningar från och med den 14 april sålänge läget inte förändras. Vi följer, och uppdaterar oss löpande på, Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer om Håll Sverige Rents förhållningssätt till coronaviruset och säker skräpplockning här

Om Skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna arrangeras av Håll Sverige Rent i samverkan med Sveriges kommuner.

När barn och unga plockar skräp skapas medvetenhet kring nedskräpning, vilket vi vet leder till ändrade attityder och beteenden. Vi vet också att de flesta pedagoger vill arbeta mer med frågor om hållbar utveckling i undervisningen. Därför har vi skapat ett läromedel om nedskräpning som ger eleverna mer kunskap i ämnet och följer läroplanen.

Med Skräpplockardagarna stärker vi känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. Genom att vara med i kampanjen har skolan, förskolan eller ungdomsföreningen en stor möjlighet att väcka barnens engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling. Dessutom får barnen vara ute i friska luften.

Håll Sverige Rent skickar skräpplockarpåsar till alla anmälda förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och och ungdomsföreningar som anmäler sig senast den 15 maj. Både påsar och läromedel är gratis. Under februari kommer ni också att hitta våra tävlingar här för årets deltagare.

Tre nyheter 2020

  • Vi byter namn från Vi Håller Rent till Skräpplockardagarna, men innehållet förblir detsamma.
  • Vi har utökat och vidareutvecklat vårt pedagogiska material Skräplabbet. 
  • Påsar kommer inte längre skickas via kommunen. Istället skickas materialet direkt till deltagande skolor, förskolor och ungdomsföreningar. Från beställning till leverans tar det cirka 10 dagar.

Vanliga frågor

Få svar på vanliga frågor och ställ dina egna i vårt frågeforum.

Kontakt