621582
har plockat skräp med oss! Se vilka de är »

Välkommen till barnens största aktion mot nedskräpning

Anmälan stängd för Håll Sverige Rents skräpplockardagar (Vi Håller Rent) 2019. Tack alla barn och vuxna som plockat skräp under våren med oss, vi ses 2020 igen!

Barnen plockade 152 lastbilsflak 2019!

Baserat på det alla ni förkolor, skolor och ungdomsföreningar har rapporterat in till Skräpjakten har vi räknat ut att alla barn i Vi Håller Rent tillsammans har plockat uppskattningsvis 6840 kubik skräp. Det är lika mycket som 152 lastbilsflak! 

Finspångs barn var flest och bäst 2019- vann spelning med Electric Banana Band och bröderna Norberg

I kommuntävlingen i år vann Finnspångs kommun då de engagerat sin kommun - både barn och vuxna- på ett fint och inspirerande sätt under kampanjperioden samtidigt som Finspångs barn även låg i topp för störst andel deltagande barn/kommun. Grattis Finspång! Läs mer om hur konserten gick och se alla bilderna från dagen här

 

Om Håll Sverige Rents skräpplockardagar för barn och unga

Varje vår när snön smälter, plockar hundratusentals barn och unga över hela landet skräp med oss för att lära sig om nedskräpningens konsekvenser. Skolor, förskolor och ungdomsföreningar som anmäler sig får också ta del av vårt pedagogiska material för att lära sig mer om hur vi tillsammans kan jobba för en renare och finare miljö utan skräp.

Just nu går det inte att anmäla sig, nästa tillfälle blir 2020. Fortsätt gärna plocka skräp ändå. Tillsammans lär vi oss om nedskräpningens konsekvenser samtidigt som vi gör våra städer, vår natur och våra vatten lite finare - året om!

 

 

Kontakt