Missa inte Håll Sverige Rent-dagen den 15 september!

När är det nog?
När är det tillräckligt med fimpar, kaffemuggar, snusprillor, plastlock, sugrör, plastpåsar, snabbmatsförpackningar och plastflaskor för att vi ska agera? Om vi tycker att nu är det nog, då är problemet ganska enkelt att åtgärda. Det börjar ju hos oss själva. Vi kan bestämma oss för att inte skräpa ner. Och nästa gång vi ser ett glasspapper på marken eller en fimp intill gatubrunnen, gör vi vad vi önskar att alla andra gjorde: plockar upp det.

Om dagen
Håll Sverige Rent är Sveriges ambassadör för World Cleanup day och arrangerar Håll Sverige Rent-dagen för att nationellt uppmärksamma problemet nedskräpning. Dagen, som kommer att vara årligen återkommande, ska engagera svenskar i nedskräpningsproblematiken och lösningen; genom att vi tillsammans plockar och pratar skräp. 

Kommuner, privatpersoner och företag är välkomna att delta under dagen. Vi erbjuder också en enkel möjlighet för rapportering av skräpplockning genom en skräpregistreringsapp för vuxna och en spelapp för barn. Apparna finns att ladda ner från och med den 20 augusti (mer information kommer inom kort).

Tillsammans har vi kraften att förändra vårt beteende. Låt oss därför göra 15 september till Håll Sverige Rent-dagen. En dag då vi varje år påminner varandra om att sluta skräpa ner. 

Se hur du kan bidra till dagen som privatperson »
Se hur du kan bidra till dagen som kommun »
Läs mer om nedskräpningens konsekvenser »

Vid frågor, kontakta Lisa Possne Frisell: lisa.possne@hsr.se

 

Kontakt